Crazy display artifacts when multiple displays are connected

Discussion in 'OS X Mavericks (10.9)' started by tasslehawf, Oct 24, 2013.

  1. tasslehawf, Oct 24, 2013
    Last edited: Oct 25, 2013

    tasslehawf macrumors 6502

    Joined:
    Jun 13, 2003
    Location:
    Austin, TX
    #1
    Just installed Mavericks on my wife's computer (2012 non-retina MBP). She has an external Dell display connected over mDP to DVI. When it's connected it gets this crazy artifact thingy. Anyone seen this?

    It does it on both displays equally, but goes away when the exernal display is disconnected.

    EDIT: The is happening anytime the machine is using the discreet graphics chip. I tried a clean install and it even did it during the installation.

    [​IMG]
     
  2. TD912 macrumors newbie

    Joined:
    Nov 22, 2008
    #2
  3. tasslehawf thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 13, 2003
    Location:
    Austin, TX
    #3
    The external display is connected with a mini Display Port to DVI cable. I also tested it with my Apple miniDP to DVI adaptor.

    The craziest thing is it does it over airplay with our Apple TV.
     
  4. tasslehawf thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 13, 2003
    Location:
    Austin, TX
    #4
    I've determined the issue is with the discrete graphics chip: the Geforce GT 650M.
     
  5. Bitgod macrumors regular

    Bitgod

    Joined:
    Oct 25, 2003
    #5
    Don't know if related, I was using my Mini with my TV after installing Mavs. I fired up VNC off my ipad to make sure it could log in ok, after I logged out I noticed some weird graphical glitches on my TV screen around the dock and the top of the app store window. Shrug. Haven't seen it since at this point.
     

Share This Page