Create New Contact not working

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by edtorious, Sep 1, 2009.

  1. edtorious macrumors 65816

    edtorious

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Location:
    San Diego, California
    #1
    So when I click a phone number on an email, I get the option to "Create New Contact" and so I select that and fill in all the info and then I click "Done" on the upper right corner and then it closes. So then I go to the address book to see if it was saved, but to my surprise, it's not there! I tried many times but still not working. The only thing that works is if I create a new contact from scratch and not from clicking on a phone number link. So what do you think:confused:
     
  2. r6girl Administrator/Editor

    r6girl

    Staff Member

    Joined:
    Sep 6, 2003
    Location:
    Massachusetts
    #2
    Creating a new contact from a phone number in an email works for me. However, it doesn't appear in the contacts group set to show by default on my iPhone – I have to go to All Contacts, which is where it is visible.
     
  3. edtorious thread starter macrumors 65816

    edtorious

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Location:
    San Diego, California
    #3
    I did check in all contacts but it's still not there, I tried searching either by last name or first name but still not there. Is my iPhone broken?
     
  4. r6girl Administrator/Editor

    r6girl

    Staff Member

    Joined:
    Sep 6, 2003
    Location:
    Massachusetts
    #4
    Not necessarily. Try restoring your iPhone to reinstall the firmware and see if it still happens after that. Out of curiosity, are you running 3.0 or 3.0.1?
     
  5. edtorious thread starter macrumors 65816

    edtorious

    Joined:
    Aug 14, 2007
    Location:
    San Diego, California
    #5
    So I restored my iPhone and I am running 3.0.1 and I tried it again and it still not working. Is there some setting somewhere that I need to fix in order to get this working? :confused:
     
  6. jmann macrumors 604

    jmann

    Joined:
    Dec 8, 2007
    Location:
    bump on a log in a hole in the bottom of the sea
    #6
    When you restored it did you set it up as a new phone? If not then try again, and DON'T restore from a backup. That will help avoid repeating the problem again. :)
     

Share This Page