Crucial M4 failure

Discussion in 'MacBook Pro' started by ericmedia3, Jun 8, 2012.

  1. ericmedia3 macrumors newbie

    Joined:
    Jan 18, 2011
    #1
    i just get my 2010 mid mbp b from apple
    i bought m4 128gb few weeks ago, & never got the chance to try it until now
    this morning when i install fresh SL into it & it work fine
    but now when i try to start it, it can't boot & when i try to reformat it, it show i/o error.....
    HOW??????

    gt a RMA? or gt cure for this error?
     
  2. ahdickter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Location:
    Pittsburgh, Pennsylvania
  3. ericmedia3 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 18, 2011
    #3
    0309 stated on the drive, but yt check it in the system
     
  4. mstgkillr macrumors regular

    Joined:
    Feb 11, 2012
    #4
    Several people are having problems with the newest firmware... Call Crucial... I had two bad 256GB M4's in a row. I finally switched to a Samsung 830.
     
  5. ericmedia3 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 18, 2011
    #5
    now can partition & installed lion in it.
    but keep beach ball & freeze, if update to 000f will it be better???
    extreme heat found on the logic board when it freeze.
     
  6. ahdickter, Jun 9, 2012
    Last edited: Jun 9, 2012

    ahdickter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Location:
    Pittsburgh, Pennsylvania
    #6
    Try updating to the latest firmware (that's what Crucial customer support will tell you to do first). If that doesn't solve the problem, the try a clean install of Lion (I know it's a pain in the a**, but if you get a new SSD you'll have to do it anyway.) Then, as a last resort, call Crucial about getting a replacement. Good luck!
     
  7. ericmedia3 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 18, 2011
    #7
    last night i'm on ML & it keep beach ball.
    i downgrade the os ed to lion & now it working perfectly
    later will try gt trim enable
    should i?? or jus let it be.
    scare gt problem again.
     
  8. ahdickter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 12, 2011
    Location:
    Pittsburgh, Pennsylvania
    #8
    Are you running Snow Leopard or Mountain Lion? If you are running Mountain Lion, don't forget that it hasn't officially been released and your problems could be the result of running a Developer Preview (even through it is pretty stable).

    Since it sounds like you're running Lion now, give it a few days and see if any problems appear. If they don't, then try the TRIM Enabler. Good luck!
     
  9. ericmedia3 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 18, 2011
    #9
    yaya, previous is on ML, but once switch to lion that is ok. ardy 3 days & zero error. it just fantastic when start system & application.

    but got anyone tried ML with M4??? in 000F???
     

Share This Page