Custom SMS tones not working

Discussion in 'iOS 5 and earlier' started by theperipheral, Nov 6, 2011.

  1. theperipheral macrumors 6502

    Joined:
    Jan 20, 2008
    #1
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 5_0 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko) Version/5.1 Mobile/9A334 Safari/7534.48.3)

    I set up a custom text sound, but for some reason when using it, my phone doesn't vibrate or make any sound when a text is received. It works if I use a stock tone but just not with custom ones. Anybody have any ideas how to fix this?
     
  2. saving107 macrumors 603

    saving107

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Location:
    San Jose, Ca
    #2
    Yes, I thought I was the only one who had this issue.

    I only have this issue though with certain custom text tones, not all (it works half the time), but I've had to resort to using stock tones until Apple fixes this.
     
  3. theperipheral thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 20, 2008
    #3
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 5_0 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko) Version/5.1 Mobile/9A334 Safari/7534.48.3)

    I just realized that of the 3 ringtones I made, only one doesn't work. Sadly it is the only one I intended on being for texts. I guess I'll have to make a new one and hope it works.
     
  4. Poob Bubes macrumors 6502a

    Poob Bubes

    Joined:
    Apr 16, 2007
    #4
    I fixed this by setting the text alert back to Tri-tone, rebooting the phone, and then switching back to the custom tone. Not sure if switching the tone was necessary so it may just require a reboot.
     
  5. kfergiez macrumors 6502

    kfergiez

    Joined:
    Jul 5, 2010
    #5
    I had the same problem until I rebooted... works great now.
     
  6. theperipheral thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 20, 2008
    #6
    I rebooted and now it works. AWESOME. Thank you guys very much.
     

Share This Page