Cydia broke my GUI?

Discussion in 'iPad Hacks' started by GFLPraxis, May 26, 2010.

  1. GFLPraxis macrumors 604

    GFLPraxis

    Joined:
    Mar 17, 2004
    #1
    I added a repository on Cydia today (wasn't even installing any software!); it got stuck on Downloading Packages. After about 20 minutes of idling, I rebooted the iPad. After the reboot, it came up normally to the password screen. I entered in my 4-digit password, and then the iPad rebooted again. Post reboot, the GUI is distorted.

    It's like it has reverted to an iPhone. It only has four icons across and all of the icons are small.

    Anyone seen this before? Is there a fix?
     
  2. spamdumpster macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 22, 2008
    #2
    Try a hard reboot -- hold down power and home until the device reboots.
     
  3. GFLPraxis thread starter macrumors 604

    GFLPraxis

    Joined:
    Mar 17, 2004
    #3
    No change.

    :(

    Screenshots attached.
     

    Attached Files:

  4. spamdumpster macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 22, 2008
    #4
    What other cydia apps/extensions do you have installed? I know that some early betas of sbsettings were causing this "ipod mode." Winterboard too. Not sure what else.
     
  5. GFLPraxis thread starter macrumors 604

    GFLPraxis

    Joined:
    Mar 17, 2004
    #5
    I have BossPrefs installed...wanted to be able to turn SSH off. Also, nes4iphone, snes4iphone, n64iphone, iFile, and MyWi (my iPhone is on T-Mobile, and thus doesn't get 3G, so I tether my iPad to it for 3G speeds sometime. xD ).

    EDIT: Oh, and CyDelete.

    It's hard to find anything about this on Google because I don't know what keywords to use.
     
  6. colourtheatre macrumors regular

    Joined:
    Jan 28, 2010
    #6
    you have probably tried this and i'm going off my rocks but have you tried to "respring"? (its under SBsettings).
     
  7. dav macrumors 6502

    Joined:
    Jun 29, 2004
    #7
    happened to me today. i used sbsettings to respring and then uninstalled the most recent package (in my case mywi was the culprit)
     
  8. 0dev macrumors 68040

    0dev

    Joined:
    Dec 22, 2009
    Location:
    127.0.0.1
    #8
    If you can't remove the repo, just do a restore.
     
  9. three macrumors 6502a

    three

    Joined:
    Jan 22, 2008
    Location:
    Washington State
    #9
    Is there a reason the BSOD is your wallpaper?
     
  10. mixvio macrumors 6502

    Joined:
    Apr 12, 2009
    Location:
    Sydney, Australia
    #10
    I was getting a problem that looked exactly the same a day or two ago because of SBSettings, but they've apparently released an update since then that fixed it or something; it used to happen to me fairly regularly if I had to respring, but it hasn't happened at all in 24 hours.
     
  11. nc016163 macrumors newbie

    Joined:
    Jun 13, 2010
    #11
    This has kinda happened to me, I removed SBSettings, incase this caused it, but I cant get my background to come back. Is there anything else i can try or any info I can give you guys so you may help me?

    Thanks
     
  12. nc016163 macrumors newbie

    Joined:
    Jun 13, 2010
    #12
    Winterboard was causing it, just removed and rebooted and its come back OK. Phew, though I had screwed my new toy!
     
  13. 3goldens macrumors 68000

    3goldens

    Joined:
    Feb 26, 2008
    #13
    winterboard does not work well on ipad no matter what people might tell you. do not install it again until they figure out what the problem is.

    Be very careful what apps you load, go to some of the hack sights and see what others are using and what they have said do not work. My understanding about winterboard is that it does not play well with Ipad so I stay away from it.
    I actually dont see the point of the dam program anyway, I could care less about themes, would rather have a functioning ipad than one filled with potential bugs and problems..
    Also you really cant screw up your unit, at the very worst you can always restore and start over.

    Get the back up program for a few bucks as safety to reinstall all you apps, it will save you some time if that ever happens.
     
  14. rutiger macrumors regular

    Joined:
    Oct 10, 2006
    #14
    wb works fine for me. sure it's not fully ipad compliant yet, but it does work.
     
  15. 3goldens macrumors 68000

    3goldens

    Joined:
    Feb 26, 2008
    #15
    Like I said, be careful, its not for the faint of heart and can screw things up.
     
  16. kallie macrumors newbie

    Joined:
    Jun 14, 2010
    #16
    right

    Its just like starting ur pc at the time when it doesnt start normally.
    [​IMG]
     
  17. kallie macrumors newbie

    Joined:
    Jun 14, 2010
    #17
    If you can't remove the repo, just do a restore.

    if u cant do a restore u surely has to format ur pc.
    [​IMG]
     
  18. newdeal macrumors 68020

    Joined:
    Oct 21, 2009
    #18
    ...

    Same thing happened tom mine. It think it was miwi that did it to mine also. I just restored it and started over
     
  19. idonotliketostu macrumors 6502

    Joined:
    Feb 28, 2008
    #19
    Yea, it's mywi. I installed it, rebooted, then wackoo. When in portrait mode, lower 20% of screen doesn't work.
     
  20. Vic-Viper macrumors regular

    Joined:
    Apr 1, 2010
    #20
    Any fix for MyWi yet? Same thing happened to me when using MyWi.
     

Share This Page