cydia wont update mobilesubstrate to 0.9.3043-1?

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by nhw, Oct 3, 2009.

  1. nhw macrumors member

    Joined:
    Mar 9, 2004
    #1
    I have 3.1 and my mobile substrate is on 0.9.2966-1. Cydia doesnt show me any update to the newest version of mobilesubstrate? can anyone help please.

    thank you
     
  2. contempt macrumors member

    Joined:
    Jan 6, 2003
    Location:
    Brooklyn
    #2
    Same here. I'm hearing certain folks who have Winterboard working on 3.1 on a 3Gs all due to a Mobile Substrate upgrade. Unfortunately, I'm one of the few who has Winterboard crashing Springboard into Safe Mode. Any help would be appreciated. I've rejailbroken many times, re-installed Cydia, but can't seem to figure it out.
     
  3. dhlizard macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #3
    It's here

    SSH it in.

    Upload the .deb file to /var/root/.

    Open Mobile Terminal

    Type "su" and hit return when you first launch terminal then it will ask for a password
    type "alpine" then tap return

    type cd ~ ; dpkg -i «filename.deb», where you have to replace «filename.deb» with the file name of the uploaded file (without the guillemets). Also pay attention as case matters, one is a tilda, not a comma

    Respring your device.
     
  4. contempt macrumors member

    Joined:
    Jan 6, 2003
    Location:
    Brooklyn
    #4
    Thanks for the upload and instructions. Unfortunately, my Winterboard still brings up Safe Mode. Did you test this on a 3Gs with 3.1? I rechecked Mobile Substrate in Cydia and it indeed says it's 0.9.3043-1. So I'm perplexed what the problem is. I don't even have anything active in Winterboard when I start it up so it can't be any of my themes.
     
  5. dhlizard macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #5
    Cydia apps often automatically load other required extensions.
     
  6. drpellypo macrumors 6502

    Joined:
    Nov 19, 2007
    Location:
    Northumberland, UK
    #6
    OPen up mobilesubstrate in cydia and let it sit on the page that shows the app for a min or so. It should automatically refresh.
     
  7. nhw thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 9, 2004
    #7
    thanks for the tips dhlizard.

    i found out my problem is that cydia cant update new data (errors on fetching data on the start screen) so i re-jailbreak it and unlocked it. However I still cant get any update. Any ideas?

    @drpellypo - i tried that but noting shows..

    thanks
     
  8. contempt macrumors member

    Joined:
    Jan 6, 2003
    Location:
    Brooklyn
    #8
    Alright, got everything working in 3.1 on the 3Gs. Had to re-jailbreak, as my Cydia wasn't updating. After the reinstall, Cydia updated and shows the newest Mobile Substrate and newer Winterboard. It works flawlessly.
     
  9. nhw thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 9, 2004
    #9
  10. dhlizard macrumors G4

    dhlizard

    Joined:
    Mar 16, 2009
    Location:
    The Jailbreak Community
    #10
    Thanks for the update ! :)
     
  11. Cointreau macrumors member

    Joined:
    Oct 10, 2007
    #11
    This explains why I couldn't get the most recent version of Cycorder a week ago when I was trying to update to 3.1.

    Thanks for the information and updates!

    I am running quite well now.
     

Share This Page