Ddr3 question

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by veeco3110, Feb 8, 2009.

  1. veeco3110 macrumors 6502

    veeco3110

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Location:
    brick nj
    #1
    Just out of curiousity, would my iMac which has 4 gig of ddr2 ram benefit from 4 gig of ddr3 ram? Or would it be a waste by the computer utilizing the ram as ddr2 basically ovrkill?

    Thanks
     
  2. r.j.s Moderator emeritus

    r.j.s

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Location:
    Texas
    #2
    If your iMac came with DDR2, it can't take DDR3.

    Which iMac do you have?
     
  3. Tallest Skil macrumors P6

    Tallest Skil

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #3
    There are no iMacs with DDR3. You can't use DDR3 period.
     
  4. pdjudd macrumors 601

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Location:
    Plymouth, MN
    #4
    Your Mac will not accept DDR 3, its not compatible. See here

    Incompatible with DDR2 motherboards (under disadvantages compared to DDR 2)
     
  5. veeco3110 thread starter macrumors 6502

    veeco3110

    Joined:
    Aug 29, 2007
    Location:
    brick nj
    #5
    Thank you guys. I figured as much. I have not the most recent iMac, the one before that. 2.4

    Anyways just a thought

    Thanks again
     

Share This Page