dead imac g4

Discussion in 'PowerPC Macs' started by redhatcode29, Jan 27, 2016.

  1. redhatcode29 macrumors 6502

    redhatcode29

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Location:
    Kuala Lumpur
    #1
    Imac g4 15" 800mhz. No power. Totally dead. Was told that the ram and hdd was removed. Upon inspecting, yeah, the user accesible ram and airport card is missing. The hdd present though ! But the ide cable is missing.

    Tried resetting PMU. Just pressed it once, with the plastic cover still on top of it! Removed pram battery. Tried again.

    Still no power....... Or yeah, does the user removable ram needs to be installed in order for it to just chime ? Coz i tried witout the user removable ram. Everything else how it came...

    Perhaps it is the PSU, anyway, do i need the ram to be present ? Thanks.
     
  2. redheeler macrumors 603

    redheeler

    Joined:
    Oct 17, 2014
    #2
    It'll work fine with the user-accessible slot empty. Your issue is probably the power supply.
     
  3. redhatcode29 thread starter macrumors 6502

    redhatcode29

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Location:
    Kuala Lumpur
    #3
    Thanks. Needed the confirmation.
     
  4. MacCubed macrumors 68000

    MacCubed

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Location:
    Florida
  5. redhatcode29 thread starter macrumors 6502

    redhatcode29

    Joined:
    Jul 21, 2014
    Location:
    Kuala Lumpur
    #5
    Oh! Works for the PSU as well! Ok. Any other possibilities of feeding an atx psu' s power, just to see if the imac powers up....
     
  6. MacCubed macrumors 68000

    MacCubed

    Joined:
    Apr 26, 2014
    Location:
    Florida
    #6
    It should be, try and find the correct pinout for the G4 PSU
     

Share This Page