Dead pixel possible after 3 weeks of usage?

Discussion in 'iMac' started by vigu360, Jun 10, 2011.

  1. vigu360 macrumors member

    vigu360

    Joined:
    Oct 21, 2009
    Location:
    Canada
    #1
    I bought a 2011 iMac and after 3 weeks and after the graphic display software update there seems to be a dead pixel on my screen. I'm wondering whether it's a dead pixel or dust? It's so tiny that if I take a closer look seems like dead pixel. Can you guys share some insights whether the display does get dead pixels by usage and not manufacturer defect?
     
  2. Benz63amg macrumors 68020

    Benz63amg

    Joined:
    Oct 17, 2010
    #2
    its not a dead pixel, its probably a stuck pixel, it'll get released soon , dont worry about it.

    did u upgrade your imac's Ram?
     
  3. vigu360 thread starter macrumors member

    vigu360

    Joined:
    Oct 21, 2009
    Location:
    Canada
    #3
    no I didn't but upgraded the video driver. Is there a tool to release it or something?
     
  4. Aarnub macrumors newbie

    Joined:
    Apr 26, 2011
    Location:
    Amsterdam, Netherlands
    #4
    I had the exact same problem, after 2 weeks of use there was one dead pixel. Now all of a sudden it seems to be gone like it was never there
     
  5. reclusive46 macrumors 65816

    reclusive46

    Joined:
    Apr 14, 2011
    Location:
    Canada
    #5
    I've noticed that the iMacs are really good at getting rid of dead pixels by themselves. Including the iPads. In the store I work we tend to leave them on for a couple of weeks just to repair themselves. No one quite understands IPS displays :p
     

Share This Page