Resolved Dead Quad ?

Discussion in 'PowerPC Macs' started by Ih8reno, Jan 14, 2017.

  1. Ih8reno macrumors 65816

    Ih8reno

    Joined:
    Aug 10, 2012
    #1
    Picked up a quad today with no ram/hdd and only a video card on it. Had an aftermarket cable but at the sellers it wouldn't boot or power on at all. Took it home and tried with my main Quads cable and still nothing.

    Tried:

    - taking out pram battery held reset with it in plugged.

    - taking out gpu and then plugged it back it

    - added ram from other machine


    All didn't work. It smells musty so I think moisture got to it and killed the board.

    Anything I missed?
     
  2. KawaiiAurora macrumors 6502

    KawaiiAurora

    Joined:
    Dec 16, 2016
    Location:
    Europa
    #2
    If there's nothing at all, it might be the PSU that's bust..
     
  3. Daniël Oosterhuis macrumors 6502a

    Daniël Oosterhuis

    Joined:
    Jan 10, 2016
    Location:
    Black Mesa Research Facility
    #3
    It might have leaked coolant, so inspect all the circuit boards in your PowerMac G5, and also look for any liquid stains. The PSU could have been leaked on too, since it's underneath everything, where logically coolant could flow down to.
     
  4. Ih8reno thread starter macrumors 65816

    Ih8reno

    Joined:
    Aug 10, 2012
    #4
    Checked there was no coolant leak. I am thinking its the power supply as it doesn't make a "click" noise when plugged in like my other quad
     
  5. dustinschings macrumors 6502

    dustinschings

    Joined:
    Sep 3, 2015
    #5
    Here is a few on eBay. One as low as $45 plus $15 shipping. Not terrible I guess.
     
  6. Ih8reno thread starter macrumors 65816

    Ih8reno

    Joined:
    Aug 10, 2012
    #6
    I have another one, this was just one I found recently. My main Quad sits opposite my 09 mac pro at my desk. Already has an ssd in it and 10GB ram soon a quadro 4500 if I flash i properly.
     

Share This Page