Default Apple TV Presets on Hanbrake

Discussion in 'Apple TV and Home Theater' started by Nunite, Aug 26, 2012.

  1. Nunite macrumors newbie

    Joined:
    Aug 26, 2012
    #1
    Does anyone know why the 'Apple TV 2' and 'Apple TV 3' default presets do not work once encoding has finished, my first generation Apple TV (Silver one) will not accept the finished file.

    Is it something to do with the version of The Apple TV? Or am I doing something wrong? :p
     
  2. MacUser09 macrumors regular

    Joined:
    Sep 26, 2009
    Location:
    UK
    #2
    I may be wrong, and I'm sure that someone else will correct me if I am, but I think that the ATV 1 is not powerful enough to handle HD files meant for the ATV 2 and 3.
    For ATV 1 you need to use the ATV 1 presets.
     
  3. GarrettL1979 macrumors 6502

    Joined:
    Feb 15, 2012
    #3
    Maybe it's because you don't own an Apple TV 2 or 3.
     
  4. Nunite thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 26, 2012
    #4
    I just assumed cause it was the same file type at the end of the day it shouldn't be a problem, but your right that makes a lot more sense ha ha.
    Guess Apple will get a further £99 from me.
     
  5. Cobra611 macrumors regular

    Cobra611

    Joined:
    Jun 20, 2012
    Location:
    Beacon, NY
    #5
    And be sure that the "Large File" box is checked!!! If not, any files finishing over 4 gb will not play.
     

Share This Page