dell U2713HM display port macbook pro GPU won't switch to integrated GPU

Discussion in 'Mac Accessories' started by joecool99, Dec 27, 2012.

  1. joecool99 Suspended

    joecool99

    Joined:
    Aug 20, 2008
    Location:
    USA
    #1
    great monitor. upgrade from U2410 i had before.
    connected with display port cable to 2012 MBP.

    the problem, when i turn the display off, the mac won't recognize that:
    - still runs on the faster GPU instead of Intel integrated
    - applications that i use on the display won't move automatically to laptop screen
    - laptop it behaves as if the display is still on

    sucks. anyone experiencing the same ? any workaround ? except pulling the display cable out ?
     
  2. cosmicjoke macrumors 6502

    Joined:
    Oct 3, 2011
    Location:
    Portland, OR
    #2
    you have to disconnect it... maybe 3rd party software like switchresx will allow you to disable a display though
     
  3. chrfr macrumors 603

    Joined:
    Jul 11, 2009
    #3
    Macs have always worked this way, and I don't think Windows works any differently. You have to disconnect the display for the system to behave as if the display isn't there.
     
  4. joecool99 thread starter Suspended

    joecool99

    Joined:
    Aug 20, 2008
    Location:
    USA
    #4
    no. U2410 worked as i would expect. turn it off would also trigger the laptop, switching off the display and behave as no monitor is connected.

    this is not orking with the U2713HM - i need to pull the display port cable :mad:
     
  5. chrfr macrumors 603

    Joined:
    Jul 11, 2009
    #5
    Well that's odd. I have a bunch of U2410s I support. None of them work the way yours does.
     

Share This Page