DFU mode without sleep button

Discussion in 'iPad Hacks' started by demstav, Nov 29, 2010.

  1. demstav macrumors newbie

    Joined:
    May 3, 2010
    #1
    Hello guys. I have an ipad with a broken sleep button. I jb the 3.2.1 version with the jailbreakme.com way. Now i want to upgrade and jb the new 4.2.1 version but i need to get the ioad in DFU mode. Is there a way to do it without using the sleep button?
    Thanks
     
  2. ngenerator macrumors 68000

    ngenerator

    Joined:
    May 12, 2009
    Location:
    USG Ishimura
    #2
    I could be wrong but one of the last few versions of redsn0w added the function to put the device in DFU mode to restore to a pwned firmware. I only used it once, so I'm not 100% sure, but it might not require use of the home button..

    Anyone else have any input?
     
  3. stix macrumors member

    Joined:
    Aug 2, 2010
    Location:
    Helvetic Confederation
    #3
    Isn't that offered in Tiny Umbrella? I think that's what I used it for :eek:
     
  4. demstav thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 3, 2010
    #4
    This is restore and not DFU mode. Any other ideas?
     
  5. maturola macrumors 68040

    maturola

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Location:
    Atlanta, GA
    #5
    I don't think there is way to do it without the proper hardware inputs (designed that way), recovery mode can be force by software but not DFU.
     
  6. ngenerator macrumors 68000

    ngenerator

    Joined:
    May 12, 2009
    Location:
    USG Ishimura
    #6
    Is your iPad magically out of warranty that you can't get it replaced?
     
  7. demstav thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 3, 2010
    #7

    how much does it cost ?
     
  8. blueroom macrumors 603

    blueroom

    Joined:
    Feb 15, 2009
    Location:
    Toronto, Canada
    #8
    The iPad hasn't been out for a year so your 1yr warranty should be valid.
     
  9. demstav thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 3, 2010
    #9
    Its not the warranty, its the price to repair it. It will cost around 300-400 dollars
     
  10. QuarterSwede macrumors G3

    QuarterSwede

    Joined:
    Oct 1, 2005
    Location:
    Colorado Springs, CO
    #10
    Apple should cover the cost.
     
  11. maturola macrumors 68040

    maturola

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Location:
    Atlanta, GA
    #11
    If you broke it by dropping it or hitting it, them yes, if the bottom broke with no marking of damage, just stop working of felt off them it will be cover by Apple care (include with all the products for 1 year), you just take it to the Apple store (or call customer service), they will fix it if the can, if not they will give you a replacement.
     
  12. ClutchThese macrumors 65816

    ClutchThese

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Location:
    Alexandria, VA
    #12
    sounds like he is scared of rejection. Just bring it to apple and tell them it's broke! They will tell you your options. It may work in your favor, may not. At least you will know if they will replace it or how much to fix it. Living with it like that is crap. I wouldn't deal with it. I'm about 90% sure they will help you out if you are honest with them. Apple more times than not has AMAZING customer service. They want to keep you buying their products...and apps!
     
  13. demstav thread starter macrumors newbie

    Joined:
    May 3, 2010
    #13
    guys the question was about DFU mode without the sleep button. Not about apple customer care.
    Thanks
     
  14. ngenerator macrumors 68000

    ngenerator

    Joined:
    May 12, 2009
    Location:
    USG Ishimura
    #15
    Umm, you got the answer in post #5... We were all just trying to think outside the box for you
     
  15. ClutchThese macrumors 65816

    ClutchThese

    Joined:
    Jun 25, 2010
    Location:
    Alexandria, VA
    #16
    ^^^ this
     
  16. maturola macrumors 68040

    maturola

    Joined:
    Oct 29, 2007
    Location:
    Atlanta, GA
    #17
    I already answered that, customer care is just another option (and you only one if your sleep button is really busted), but with that actitud make sure to come back here some for more help!!!! :rolleyes:
     

Share This Page