Diablo 1 won't load in Boot Camp

Discussion in 'Mac and PC Games' started by vtprinz, Jan 29, 2008.

  1. vtprinz macrumors 6502

    Joined:
    Nov 30, 2004
    #1
    I installed XP (SP2) onto my new 24" iMac today, and thought I'd load up the old Diablo game as I couldn't do it in OSX anymore (lost Classic support). However, after installing the game, when I try to load it up I get an error saying:

    "Diablo was unable to properly initialize your video card using DirectX."

    All DirectX and XP updates have been installed, so I don't know what the problem is. Any ideas?


    Edit: It also says:

    The error encountered while trying to initialize the video card was:

    Not implemented
    at: dx.cpp line 183
     
  2. hankolerd macrumors 6502

    hankolerd

    Joined:
    Sep 19, 2007
    Location:
    Seattle, WA
    #2
    try reinstalling dx. that's my only advice. if that doesn't work keep searching for a fix.:apple:
     
  3. ray_uk macrumors member

    Joined:
    Feb 27, 2005
    #3
    Patch

    It might be worth trying the patch at the bottom of the page. Dont actually know if it will fix it but definitely worth a try.

    http://www.blizzard.com/diablo/
     
  4. vtprinz thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 30, 2004
    #4
    Yeah I thought that too but I already downloaded the patch and it didn't help. Thanks though. I've emailed Blizzard support about it so hopefully they'll respond.
     
  5. vtprinz thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Nov 30, 2004
    #5
    Doh!

    Finally got it working. I had to update the drivers from the ATI website. Unfortunately the first time I tried this route I stupidly tried to install the regular XP drivers (which don't work) because I didn't scroll down enough to see that there was a driver specifically for Boot Camped XP.

    Thanks for the help!
     

Share This Page