Did I Get The iPad 2 Instead of The iPad 3?

Discussion in 'iPad' started by ghsNick, Mar 19, 2012.

  1. ghsNick macrumors 68020

    ghsNick

    Joined:
    May 25, 2010
    #1
    So I pre-ordered my iPad 3 (from Apple) and never really saw where it says/said 3rd-Generation on the box or on the product.

    So when I looked in my iTunes under "iTunes In The Cloud" this came up under Manage Devices.

    Has this NOT been updated yet through Apple or did I get an iPad 2?
     

    Attached Files:

  2. Michael CM1 macrumors 603

    Joined:
    Feb 4, 2008
    #2
    I'm having an issue with Kindle books and noticed that when I activated this new iPad as a device Amazon recognized it as an iPad 2. I think it's just a software setting inside the OS. When you look at the screen, you won't mistake the difference.
     
  3. ghsNick thread starter macrumors 68020

    ghsNick

    Joined:
    May 25, 2010
    #3
    This is my first iPad...is there anything in General Setting or ANYTHING that actually tells me this is the third generation iPad?

    I know it probably is...but where's the proof?
     
  4. Q Bert macrumors regular

    Q Bert

    Joined:
    Mar 7, 2011
    Location:
    Chicago Burbs
    #4
    Enter your serial number here and it will tell you the build date.
     
  5. MR1324 macrumors 6502

    Joined:
    Nov 22, 2010
  6. ClarkWGrizwald macrumors member

    Joined:
    May 19, 2010
    #6
    judging by your signature, you got an iPad 3.. BTW the new one has a retina display..
     
  7. saving107 macrumors 603

    saving107

    Joined:
    Oct 14, 2007
    Location:
    San Jose, Ca
    #7
    I would have thought that the Retina Display would have been a dead give away. Even for someone who hasn't owned a previous iPad, the pixel density is pretty obvious.
     
  8. intofx macrumors regular

    Joined:
    Jun 7, 2010
    #8
    goto general>keyboard. do you see dictation? yes=3 no=2/1
     
  9. aristotle macrumors 68000

    aristotle

    Joined:
    Mar 13, 2007
    Location:
    Canada
    #9
    The screen resolution. If it 768X1024 then it is an iPad 2. The iPad 3rd generation is 1536X2048.

    Also, the new model has about a GB of ram whereas the iPad2 had 512Mb.
     
  10. isorhythmic macrumors newbie

    Joined:
    Mar 13, 2012
    Location:
    Southwest Ohio
    #10
    Definitive way to tell

    Settings, General, Model

    If it's one of these, it's a 3rd gen:

    The new iPad 16GB Black Wi-Fi:*MC705LL/A
    The new iPad 32GB Black Wi-Fi:*MC706LL/A
    The new iPad 64GB Black Wi-Fi:*MC707LL/A

    The new iPad 16GB White Wi-Fi:*MD328LL/A
    The new iPad 32GB White Wi-Fi:*MD329LL/A
    The new iPad 64GB White Wi-Fi:*MD330LL/A

    The new iPad 16GB Black*Wi-Fi + 4G LTE for AT&T:*MD366LL/A
    The new iPad 32GB Black*Wi-Fi + 4G LTE for AT&T:*MD367LL/A
    The new iPad 64GB Black*Wi-Fi + 4G LTE for AT&T:*MD368LL/A

    The new iPad 16GB White Wi-Fi + 4G LTE for AT&T:*MD369LL/A
    The new iPad 32GB White Wi-Fi + 4G LTE for AT&T:*MD370LL/A
    The new iPad 64GB White Wi-Fi + 4G LTE for AT&T:*MD371LL/A

    The new iPad 16GB Black*Wi-Fi + 4G LTE for Verizon:*MC733LL/A
    The new iPad 32GB Black*Wi-Fi + 4G LTE for Verizon:*MC744LL/A
    The new iPad 64GB Black*Wi-Fi + 4G LTE for Verizon:*MC756LL/A

    The new iPad 16GB White Wi-Fi + 4G LTE for Verizon:*MD363LL/A
    The new iPad 32GB White Wi-Fi + 4G LTE for Verizon:*MD364LL/A
    The new iPad 64GB White Wi-Fi + 4G LTE for Verizon:*MD365LL/A
     
  11. Confuzzzed macrumors 68000

    Confuzzzed

    Joined:
    Aug 7, 2011
    Location:
    Liverpool, UK
    #11
    My new iPad 32GB wifi only reads MC706B rather than MC706LL A. Any idea why?
     
  12. Chaos123x macrumors 68000

    Joined:
    Jul 8, 2008
    #12
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 5_1 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko) Version/5.1 Mobile/9B179 Safari/7534.48.3)

    It's a iPad 2.
     
  13. intofx macrumors regular

    Joined:
    Jun 7, 2010
    #13
    No, Its a UK model # - 32GB Wi-Fi - Black
     
  14. roflc0pter macrumors regular

    Joined:
    Jul 16, 2010
    #14
    I'm guessing you haven't seen THIS video?

    :)
     
  15. KTF macrumors regular

    KTF

    Joined:
    Aug 16, 2010
    Location:
    New York City
    #15
    Nice One Thanks For Sharing :cool:
     
  16. Hoggles macrumors regular

    Hoggles

    Joined:
    Mar 7, 2012
    Location:
    Portlandia
    #16
    Exactly.

    Night and day.
     
  17. qtx43 macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 4, 2007
    #17
    That's funny my model number reads MC707LL, there is no /A.
     
  18. OSMac macrumors 65816

    Joined:
    Jun 14, 2010
  19. MultiFinder17 macrumors 68000

    MultiFinder17

    Joined:
    Jan 8, 2008
    Location:
    Tampa, Florida
    #19
    Open up the camera application. Can you tap on the screen and have the camera refocus itself? If so, you have a 3. If not, you have a 2.
     
  20. shyam09 macrumors 68000

    shyam09

    Joined:
    Oct 31, 2010
    #20
    easy solution... look at the box!!! ;D

    [​IMG]
    LEFT: iPAD3; RIGHT: iPAD2

    EDIT: lolz, ok fine, someone person could easily switch it.. better solution- look at the model number!!
     
  21. matttye macrumors 601

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Location:
    Lincoln, England
    #21
    If your keyboard has a microphone button you have a 3, if it doesn't you have a 2.

    No need to check serial numbers..keep it simple folks :D
     
  22. jack1123 macrumors newbie

    Joined:
    Mar 7, 2012
  23. nOw2 macrumors regular

    Joined:
    Sep 1, 2009
    #23
    If dictation is off then there is no microphone even on the iPad 3... just check the serial number or end up going round and round on bad advice.
     
  24. bjmach macrumors 6502

    Joined:
    Oct 10, 2008
    #24
    If he has no wi-fi connection connected he won't see the microphone and then will think he has an iPad 2 lol
     
  25. striker33 macrumors 65816

    striker33

    Joined:
    Aug 6, 2010
    #25
    Is it really that hard?

    I mean really? Is it?

    Quite frankly if you cant tell the difference based purely on the screen alone, then a 3rd Gen iPad is NOT the iPad for you anyway.
     

Share This Page