did u disable USAGE and DIAGNOSTICS under system services?

Discussion in 'iOS 5 and earlier' started by Benz63amg, Oct 26, 2011.

  1. Benz63amg macrumors 68000

    Benz63amg

    Joined:
    Oct 17, 2010
    #1
    as the title says, did u disable USAGE and DIAGNOSTICS under system services? my question is, does disabling that will no longer monitor my 3G Data usage or that has nothing to do with it?
     
  2. verwon macrumors 68030

    verwon

    Joined:
    Jul 26, 2011
    Location:
    Seattle
    #2
    That's like for reporting errors and problems to Apple, has nothing to do with 3G data.
     
  3. austinguy23 macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 8, 2008
    #3
    Wirelessly posted (Mozilla/5.0 (iPhone; CPU iPhone OS 5_0 like Mac OS X) AppleWebKit/534.46 (KHTML, like Gecko) Version/5.1 Mobile/9A334 Safari/7534.48.3)

    I disabled it because it tracks your location and provides that info to Apple. Also, there's no telling how much it bogs down your device when logging everything.
     
  4. watchthisspace macrumors 6502a

    Joined:
    Apr 11, 2010
    #4
    Same here. Don't want it using my battery to log my location.. Don't see why Apple would need to know that was at McDonalds when the photo app crashed in the background while I was eating a Whopper..
     
  5. Jordan921 macrumors 68040

    Jordan921

    Joined:
    Jul 7, 2010
    Location:
    Bay Area
    #5
    Your biggest problem might be eating a Whopper in McDonalds. Don't think the workers will be happy with that.
     
  6. PNutts macrumors 601

    PNutts

    Joined:
    Jul 24, 2008
    Location:
    Pacific Northwest, US
    #6
    I'm curious what information it provides that tracks or locates you?
     
  7. this is funah macrumors 6502

    this is funah

    Joined:
    Oct 13, 2005
    Location:
    Berlin, Germany
    #7
    go to settings > general > about > Diagnostics & Usage > Diagnostics & Usage Data ...

    they provide A LOT of data, especially if youre jailbroken, they know which tweaks youre using, what websites youre visiting, etc.
     
  8. malias4 macrumors 6502

    malias4

    Joined:
    Jun 21, 2011
    Location:
    Greece and Holland
    #8
    I disable it but i dont care really, the watching us anyway so ...:(
     
  9. DELTAsnake macrumors 6502

    DELTAsnake

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Location:
    Australia
    #9
    Can you actually stop the iPhone from running and making diagnostics? I think thats what's killing my battery if it's a software problem. I get more awdd diagnostics in a day on my 4S than my 4 has since the iPhone 4 launch.
     
  10. DrewDaHilp1 macrumors 6502a

    DrewDaHilp1

    Joined:
    Mar 29, 2009
    Location:
    All Your Memes Are Belong to US
    #10
    Yes, but only because I was concerned about battery life not because I have my tinfoil hat on too tight and worrying about :apple: tracking me.
     
  11. fuzion11 macrumors 65816

    fuzion11

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Location:
    Hamilton, Ontario
    #11
    You can send Apple the diagnostics without them tracking you (or so I think anyhow)...if you go into Location Services and disable the "diagnostics" tab it won't be able to record your position...but will still send the data.

    Do you all agree?
     
  12. joflo723 macrumors member

    Joined:
    Dec 6, 2010
    #12
    Wow...that's a lot of data in there. I've selected Don't Send...but is there a way to delete what's in there already? Or does it really amount to that much data being stored? And what are the drawbacks to not sending this to Apple?
     
  13. big samm macrumors 65816

    Joined:
    Oct 27, 2008
    #13
    I only disabled location based i ads and setting time zone and i got more than good battery life! Even with those i still had good battery life
     
  14. Thetonyk123 macrumors 68000

    Thetonyk123

    Joined:
    Aug 14, 2011
    Location:
    Earth
    #14
    turned it off. i also turned off set time zone and location iads
     
  15. Benz63amg thread starter macrumors 68000

    Benz63amg

    Joined:
    Oct 17, 2010
    #15
    Thanks for the info, its some useless logging process i guess.

    my photos will still be geotagged right?
     
  16. austinguy23 macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 8, 2008
    #16
    Yep, that's a separate setting :)
     

Share This Page