Difference between L1 L2 and L3 cache?

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by n8mac, Nov 29, 2008.

  1. n8mac macrumors 6502

    Joined:
    Jun 25, 2006
    Location:
    Ohio
    #1
    What is the difference between L1, L2 and L3 cache for a CPU?
     
  2. scan macrumors 6502

    Joined:
    Oct 24, 2005
    #3
    1 is closer than the other to the CPU so you get a faster transfer
     
  3. n8mac thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 25, 2006
    Location:
    Ohio
    #4
    Thanks guys. Didn't know Wiki would have such an extensive work up on this :eek:.

    I was reading up on my 867 G4 and was looking for the usual L1, L2 cache and found this... "This system has a 256k "on chip" level 2 cache running at processor speed and a 2 MB backside level 3 cache running on a bus one-fourth of the processor speed (217 MHz)."

    I was just wondering if this was better or worse than the usual L2 1MB cache found at around the same time as my comp.

    Thanks
    n8
     
  4. SnowLeopard2008 macrumors 604

    SnowLeopard2008

    Joined:
    Jul 4, 2008
    Location:
    Silicon Valley

Share This Page