disappearing apps

Discussion in 'macOS' started by apple_iBoy, Aug 10, 2007.

  1. apple_iBoy macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 28, 2003
    Location:
    Philadelphia, PA
    #1
    Apple apps keep disappearing from my system!! A few months ago I noticed that Internet Connect was gone. Then a few weeks later, iCal was missing. Now I just noticed I don't have DVD player anymore.

    What's happening?! It's getting to the point where I don't trust my system anymore! Disk Utility says SMART status is okay on the drive.

    No need to tell me that I need to backup -- just please help me figure out what's happening!
     
  2. dingdongbubble macrumors 6502a

    Joined:
    Jun 1, 2007
    #2
    might be the feds sneaking into ur system now tht bush has more power
     
  3. DoFoT9 macrumors P6

    DoFoT9

    Joined:
    Jun 11, 2007
    Location:
    Singapore
    #3
    this is a very very wierd occourence. can u use spotlight to search for the programs that have gone missing? do u have kids that could have accidentally moved them or something (if you let your kids use your computer)
     
  4. apple_iBoy thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 28, 2003
    Location:
    Philadelphia, PA
    #4
    Nope, no kids. I am generally the only user of this machine. Every once in awhile for the past month or so, the dock icon for one of my apps will turn into a question mark and the application itself is nowhere to be found. I've been reinstalling the missing programs using Pacifist, but I'm still puzzled and a bit concerned.
     
  5. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #5
    Use Disk Utility to verify your drive. Also, how much free space do you have on your boot drive? Have you renamed any system folders? :)
     
  6. apple_iBoy thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 28, 2003
    Location:
    Philadelphia, PA
    #6
    I did an Archive and Install yesterday, in the hopes that whatever was causing this behavior could be fixed by replacing the system.

    Now that I think back, it wasn't that the Internet Connect program simply disappeared, but it suddenly had no icon and gave an error message when I would try to launch it. I seem to remember this happening very soon after a point update, but I thought it was just an isolated glitch.

    Keeping my fingers crossed that the problem doesn't reappear (or that other things haven't disappeared that I just haven't noticed yet!)
     
  7. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #7
    Okay, well post back if anything strange starts happening again.
     

Share This Page