iPhone Disappearing Cydia Apps

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by LadyX, Feb 8, 2014.

  1. LadyX macrumors 68020

    LadyX

    Joined:
    Mar 4, 2012
    #1
    Anyone have this problem? I've had some apps (Springtomize3, BytaFont2, and iFile to be precise) installed from Cydia disappear upon respringing. Springtomize can still be accessed from the Settings app even after the icon is hidden. But I have to respring my iPhone to make the icons reappear. A respring brings back the Springtomize and BytaFont icons but not iFile, so I have to reinstall it every time this happens. Anyone know why this happens?
     
  2. braddick macrumors 68040

    braddick

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Location:
    Encinitas, CA
    #2
    I've had this happen (especially with iFile and iCleaner, but recently Winterboard do this too) and if you simply leave it be it appears to kind of fix itself.

    Once an icon returns it seems to not disappear again.
     
  3. LadyX thread starter macrumors 68020

    LadyX

    Joined:
    Mar 4, 2012
    #3
    Disappearing Cydia Apps

    iFile disappeared three times so far. I left it be for a whole day because I didn't realize it was missing. I had to reinstall it again in Cydia.
     
  4. braddick macrumors 68040

    braddick

    Joined:
    Jun 28, 2009
    Location:
    Encinitas, CA
    #4
    Ah, shoot.

    After a reboot the icon reappeared and hasn't disappeared since.
     
  5. germanguy macrumors regular

    Joined:
    Sep 15, 2008
    #5
    It is activator. Since I uninstalled it, I have not had any more problems .
     
  6. tateu macrumors 6502

    Joined:
    Jan 27, 2012
    #6
    Happens to me sometimes, too. Running uicache from terminal or ssh, logged in as user mobile, causes them to pop back onscreen.
     
  7. LadyX thread starter macrumors 68020

    LadyX

    Joined:
    Mar 4, 2012
    #7

    Really?? I like Activator so I don't think I want to uninstall it.
     
  8. Mechayoshi, Feb 8, 2014
    Last edited: Feb 8, 2014

    Mechayoshi macrumors regular

    Mechayoshi

    Joined:
    Feb 7, 2014
    Location:
    The Mushroom Kingdom
    #8
    Has happened to me a few times with iFile. I reinstalled though and things seem fine now.
     
  9. cristovao macrumors 6502a

    cristovao

    Joined:
    Aug 20, 2010
    Location:
    Calgary
    #9
    I just started seeing this today with MyLocation and AppInfo. I do not have Activator.
     
  10. Dylatron2000 macrumors regular

    Dylatron2000

    Joined:
    Aug 4, 2011
    Location:
    Durham, NC
    #10
    I don't have Activator and it happens randomly when I respring to enable a springtomize effect or to clean a cache or even sometimes when I install new cydia tweaks that require a respring. Like someone else said though, after a while, installing something else from cydia or just a few reboots, it seems to fix itself...still kind of annoying though
     

Share This Page