Disk image problem w/M-Audio Oxygen8 drivers

Discussion in 'Digital Audio' started by natallica, Apr 13, 2007.

  1. natallica macrumors 6502

    Joined:
    Mar 7, 2005
    Location:
    Fairfax, VA
    #1
    Hello everyone -

    I'm trying to get my old Oxygen8 running on my C2D Macbook running 10.4.9.

    Here's the link to the driver from M-Audio's site: http://www.m-audio.com/index.php?do=support.drivers&f=677&dl=yes

    Problem is that when I try and mount the disk image, I get the following error: "The disk image you are opening may be damaged and could damage your system. Are you sure you want to open this disk image?"

    If I click on 'Don't Open,' I get the following: "The following disk images failed to mount" and it supplies the name of the file and under reason says: "no mountable file systems."

    I called M-Audio and they claim that the file is fine.

    I tried the same file on an old G4 Mac Mini running 10.4.9 and I get the same error.

    I have tried repairing disk permissions.

    Can someone try the disk image (esp. if you are running 10.4.9) and tell me if it's just my systems that are having an issue with the file?

    Thank you so much...

    -- N
     
  2. beatzfreak macrumors 6502

    Joined:
    Jan 11, 2006
    Location:
    NYC
    #2
    Have you tried setting up the keyboard without the drivers in the audio midi utility?

    I have an M-Audio keystation usb keyboard and never needed to use the drivers.
     
  3. natallica thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Mar 7, 2005
    Location:
    Fairfax, VA
    #3
    You know...I haven't. I'll give that a go.

    Just an update, M-Audio tech support is saying that this is a definite 10.4.9 issue.

    -- N
     
  4. natallica thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Mar 7, 2005
    Location:
    Fairfax, VA
    #4
    Ok. Can you tell me how you set it up in the AudioMIDI Setup? I can't get it to work.

    Thanks...

    -- N
     
  5. beatzfreak macrumors 6502

    Joined:
    Jan 11, 2006
    Location:
    NYC
    #5
    Well, it's been a few years since I set mine up.

    I plugged in the keyboard to the usb port, turned it on and when I went into the midi tab in aduio midi set up my keyboard just showed up.

    Try to rescan devices or add a midi device, if that doesn't work, you may need the driver.

    Unfortunately, you'll have to wait for M-audio to update their drivers.

    Wish I could help you more.
     
  6. natallica thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Mar 7, 2005
    Location:
    Fairfax, VA
    #6
    Yeah...I just doesn't show up. I'm wondering if it's because I have one of the first units made v1.

    I'm going to try to solve the driver issue w/M-Audio.

    -- N
     
  7. beatzfreak macrumors 6502

    Joined:
    Jan 11, 2006
    Location:
    NYC
    #7
    Yeah, I checked your driver and Oxygen 8 version 1 isn't class compliant.

    Did you notice the date on your driver 10.4.9 update? 3/21/2006? seems a bit odd.

    Anyway, good luck with M-audio.
     
  8. natallica thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Mar 7, 2005
    Location:
    Fairfax, VA
    #8
    Agreed that the date is weird. They keep pointing me to threads on Apple about people not being able to mount *any* disk images after 10.4.9, but the only image I have a problem with is theirs!

    I'll report back if I ever find a solution...

    -- N
     
  9. RubberAphexTwin macrumors newbie

    Joined:
    Jan 13, 2007
    #9
    Wow, holy, awesome, ok

    BUT,
    anyone still know the workaround for "no mountable file systems"?
    it's very crazy how most topics get changed, taken for idiots who try to "install a windows program" or closed.

    is this subject really haunted or something?

    i haven't found a solution in four years.
    please help with "error 95 no mountable file systems"
     
  10. natallica thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Mar 7, 2005
    Location:
    Fairfax, VA
    #10
    I never found a solution and ended up retiring my M-Audio controller when I purchased a Novation one.

    :mad:

    -- N
     

Share This Page