Disk Utility....Runs and Runs and Runnnnnnnns

Discussion in 'macOS' started by zagato27, Jan 5, 2008.

  1. zagato27 macrumors 65816

    zagato27

    Joined:
    Aug 10, 2003
    Location:
    The Hill
    #1
    Firts, my setup. G5. Just installed Leopard (retail version) on a brand new Seagate Barracuda 320gb (oem disc failed). BTW, this new Seagate is my only hard drive and I'm only using about 31gbof the 298 showing available(so much for a 320gb drive eh?). I've tried running Disk Utility to "verify permissions" and get the message "less than a minute remaining" with the blue bar sitting at 20% or so. I've let it run for about 10 minutes and nothing. Should I let it run longer? Anyone else have this happen to them? Ideas? Thanks in advance.
     
  2. psychofreak Retired

    psychofreak

    Joined:
    May 16, 2006
    Location:
    London
    #2
    This is a known issue, and if you get SUID warnings at the end, thats fine too...
     
  3. zagato27 thread starter macrumors 65816

    zagato27

    Joined:
    Aug 10, 2003
    Location:
    The Hill
    #3
    Known issue eh? Guess that means that Apple is "working on it" and look for a cure in an update?
     
  4. psychofreak Retired

    psychofreak

    Joined:
    May 16, 2006
    Location:
    London
    #4
    Maybe, but it wasn't cured with 10.5.1
     
  5. zagato27 thread starter macrumors 65816

    zagato27

    Joined:
    Aug 10, 2003
    Location:
    The Hill
    #5
    Arrrrrrgh. How could Apple have missed this one? Oh well, least I know that it's just now "me". Lazy day here in Savannah, or should I say morning. Late in the afternoon in London I'd guess. Kind of day to curl up with a book. Yup, think I'll try that after some domestic chores. Cheers
     
  6. psychofreak Retired

    psychofreak

    Joined:
    May 16, 2006
    Location:
    London
    #6
    They haven't missed it, they have a guide telling people not to worry.
     
  7. zagato27 thread starter macrumors 65816

    zagato27

    Joined:
    Aug 10, 2003
    Location:
    The Hill
    #7
    Haven't seen the guide. Would you point me in the right direction? Apple.com? Checking
     
  8. psychofreak Retired

    psychofreak

    Joined:
    May 16, 2006
    Location:
    London
    #8
    Sure, over here :)
     
  9. zagato27 thread starter macrumors 65816

    zagato27

    Joined:
    Aug 10, 2003
    Location:
    The Hill
    #9
    Thanks. I see where disk utility seems to have "issues". However, I couldn't even get to the end where a message appears. I may start it up tonite and just let it go and see what happens. Thanks for the info.
     
  10. Matari macrumors member

    Joined:
    Oct 30, 2007
    #10
    slow disk permissions

    Hi

    Yes I had the same problem - checked the forums, realised that it was going to take some time - 1.5 hours in fact... tut.
     
  11. zagato27 thread starter macrumors 65816

    zagato27

    Joined:
    Aug 10, 2003
    Location:
    The Hill
    #11
    Yup, just the other night I set it up to run b4 I went to bed. In am it was done. Yes, I did get all those messages (those contained in the thread from Apple saying that they weren't a problem) saying that this was wrong and it wouldn't correct it but at least it ran all the way through. Cheers
     
  12. DukeofAnkh macrumors regular

    Joined:
    Oct 5, 2007
    Location:
    Melbourne
    #12
    I've found it works if I boot from the leopard disk and run it from there. Logged in normally, sometimes it works (and takes ~7min), but other times not so much. If you ever want to do it again, try from the boot disk.
     

Share This Page