Displayport Adapter Problems

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by T3AR5, Jun 13, 2012.

  1. T3AR5 macrumors newbie

    Joined:
    Jun 13, 2012
    #1
    Hi
    I bought a Displayport-to-HDMI-Adapter and it works just fine, but from time to time the second Screen turns black for like 3secs and than works fine again for some time.
    I have the Macbook Air 2011 with Thunderbolt and I tried different Adapters including the iWires one from the Applestore.
    I don´t know what to do against it and it really sucks when watching a movie or presenting a paper at university..
    Thanks for your help! =)
     
  2. Macman45 macrumors G5

    Macman45

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Location:
    Somewhere Back In The Long Ago
    #2
    It's almost certainly the adaptor itself...they are not all the same when it comes to quality...Many swear by the Moshi from the Apple store, or the Monster, but I thought I'd try a cheapie first....Mine is a Neet from Amazon...Works perfectly on all three of my Macs, and outputs sound and vision perfectly...That's where some of them fall over...When it comes to sound and vision. FWIW:


    I can't find the Neet on the US store, but there are plenty there:
    http://www.amazon.com/s/ref=nb_sb_n...field-keywords=neet+mini+display+port+adaptor
     
  3. T3AR5 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 13, 2012
    #3
    thanks for your reply, but mine works fine..there is just like every 15min a black screen for 3secs and not all the time and I have that problem with 3 different adapters..
    could it be that the thunderboltport isn't working correctly? or something like that
     
  4. Macman45 macrumors G5

    Macman45

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Location:
    Somewhere Back In The Long Ago
    #4
    Hmm. Three different adaptors? I think I'd give Apple a call and get your Mac checked out.
     
  5. T3AR5 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 13, 2012
    #5
    mhm ok.. I hoped there would be a solution like with the color-issue where you just have to replace a file in the system folder.. :/
     
  6. Macman45 macrumors G5

    Macman45

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Location:
    Somewhere Back In The Long Ago
    #6
    Not that I know of offhand...Worth giving them a call. If you'd only had the one adaptor I'd say it was odds on....Are the adaptors all the same make? If so, it might be an idea to try a different brand, or borrow one from a buddy?
     
  7. T3AR5 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 13, 2012
    #7
    i tried the iWires mDP to Hdmi, one from XFX and a noname one.
    the xfx provided a hdmi slot while the iwires has a build in hdmi-cabel.
    they´re from 3 different brands that´s why i think it might be the mac :/
    i´ll call apple later when i´m home and see what i can do against it..
     
  8. T3AR5 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 13, 2012
    #8
    for some unknown reason i can´t call the support o_O when i dial the number nothing happens, but all other numbers work just fine -.-

    so i still need help :/
     
  9. Macman45 macrumors G5

    Macman45

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Location:
    Somewhere Back In The Long Ago
    #9
    Where do you live?...Apple support numbers are working fine AFAIK
     
  10. T3AR5 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 13, 2012
    #10
    in germany.. i don´t really get it either.. i´ll just try again tomorrow if i´m still stuck at this problem..
     
  11. T3AR5 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 13, 2012
    #11
    hi
    support couldn´t help either...
    if noone has a solution than i might just have to live with it..
     
  12. Macman45 macrumors G5

    Macman45

    Joined:
    Jul 29, 2011
    Location:
    Somewhere Back In The Long Ago
    #12
    I guess about the only thing you could try is a fresh install of Lion. Depends n how much it bugs you really. With ML only weeks away as well, might be worth a shot.
     
  13. T3AR5 thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jun 13, 2012
    #13
    I think I'll just live with it or wait till ML is released and try if it is fixed
     

Share This Page