do I have my airport extreme set up right?

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by wedge234, Apr 20, 2008.

  1. wedge234 macrumors member

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Location:
    San Francisco
    #1
    I'm having some intermittent internet connectivity issues between my airport extreme and my penryn macbook. At times there won't be any internet at all, where at other times there's a long delay in websites coming up. We have our network configured like so:

    We're in a multi-unit house, so we have to split the internet connection. We have the modem in the garage hooked up to a wired router. The ethernet hooks into an ethernet port in our unit, to which we have the airport extreme connected. Configuration wise, I have the airport configured in bridge mode, and the wired router set to handle the DHCP duties. Am I missing something else in my configuration?
     
  2. NAG macrumors 68030

    NAG

    Joined:
    Aug 6, 2003
    Location:
    /usr/local/apps/nag
    #2
    Are you having signal issues or are you connected to the airport and it just doesn't have net access?
     
  3. wedge234 thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 23, 2008
    Location:
    San Francisco
    #3
    It seems like it's internet access. It happens to have the most problems when more than one computer is connected to it. I started messing around in the airport utility and I maxed out the multicast rate. That seemed to do the trick, I think, because the connectivity issues are gone.
     

Share This Page