Do you need wifi to install apps?

Discussion in 'iPod touch Hacks' started by FatalShot, Nov 29, 2007.

  1. FatalShot macrumors newbie

    Joined:
    Nov 8, 2007
    #1
    After the jailbreak. And you have the Installer on your IPT, do you need wifi to install apps (such as NES, moblieFinder, or iPhone apps)? Sorry for the noob question but I am new to wifi, ipods, and hacking all together. Please do not tell me to search the forum to find the answer because I already did and was returned with no results.
     
  2. ehsteve23 macrumors member

    Joined:
    Nov 19, 2007
    #2
    yep, you do need wifi to install apps from installer
     
  3. dagored macrumors 65816

    Joined:
    Sep 18, 2007
    Location:
    Florida
    #3
    No you do not, but it is much easier. You can SSH into your Touch and put the apps and appropriate packages in their specific locations.
     
  4. notjustjay macrumors 603

    notjustjay

    Joined:
    Sep 19, 2003
    Location:
    Canada, eh?
    #4
    And how do you SSH into your Touch if it's not connected to a network via Wifi?
     
  5. djstarrock macrumors 6502a

    djstarrock

    Joined:
    Nov 23, 2006
    Location:
    UK, Scotland, Glasgow
    #5
    With Magic Apple signals of course I thought it would be obvious.
     
  6. Vigilante macrumors 6502a

    Vigilante

    Joined:
    Sep 11, 2007
    Location:
    Florida.
    #6
    The Apple God, Moof. Duh.
     
  7. iMouseHD macrumors regular

    Joined:
    Apr 19, 2007
    #7
    :)
     
  8. iShak macrumors 6502

    Joined:
    Dec 26, 2006
    #8
    yes you do need WiFi .. but you really don't need a router .. you can create your own wireless connection using airport and connect to your ipod touch with that.
     
  9. PowerFullMac macrumors 601

    PowerFullMac

    Joined:
    Oct 16, 2006
    #9
    I posted a tutorial somewhere on how to put apps on the iPod Touch without SSH and/or WiFi, its here somewhere, do a search. You do need MobileTerminal installed on the iPod first though, and you do need Windows. :mad:
     
  10. notjustjay macrumors 603

    notjustjay

    Joined:
    Sep 19, 2003
    Location:
    Canada, eh?
    #10
    Here is the thread you mentioned.

    You do say at the beginning that you're assuming a jailbroken iPod, so you probably have to use something like iJailBreakMe to do that first.

    So, I stand corrected -- it does look like you could do it without WiFi using the above apps.
     
  11. PowerFullMac macrumors 601

    PowerFullMac

    Joined:
    Oct 16, 2006
    #11
    Not true, you can jailbreak the iPod with touchFree, like I did, with no SSH/WiFi needed at all. It even installs Installer.app and SummerBoard as well.
     
  12. notjustjay macrumors 603

    notjustjay

    Joined:
    Sep 19, 2003
    Location:
    Canada, eh?
    #12
    Psst. Read my post again. ;)
     

Share This Page