Dock, expose, start up and volume keys issues

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by mytornado, Jan 10, 2008.

  1. mytornado macrumors newbie

    Joined:
    Jan 10, 2008
    #1
    (This is all occuring on an intel iMac 1.73 core duo, 1gb ram, OS 10.4.11)

    Where to start, about 3 days ago my mac took ages to boot, it just sat on a plain white screen before eventually loading the white page with the apple. Sometimes I have to restart at that point because it doesn't get anywhere. It still happens at least once a day.

    I have my dock hidden and it's not responding when I go to the bottom of the screen, it appears if I click but then when I go to hover over a different application the magnification doesnt follow it.

    My volume keys on my keyboard and remote havent been working.

    Expose hasnt been working either.

    And finally when I hover over an icon the pointer doesnt change and it doesnt highlight the icon I'm over. This is also occuring with the toolbar at the top of the screen.

    I havent installed anything since last monday and that was only BFD2. On some restarts it's ok, it's doing ok this time but I have unplugged most of my USB's and firewire. These items include 2 external harddrives, my phone charger, my ipod cable and my logic key.

    Any ideas would be truely helpful cos I'm at a loss for ideas. Thanks.
     
  2. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
    #2
    Unplug all your peripherals, not just most. Do you have third party RAM installed? Have you tried repairing your drive?
     
  3. mytornado thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 10, 2008
    #3
    I've unplugged everything except my mouse and I have a bluetooth keyboard. I've tried repairing the harddrive and the permissions
     
  4. mad jew Moderator emeritus

    mad jew

    Joined:
    Apr 3, 2004
    Location:
    Adelaide, Australia
  5. mytornado thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Jan 10, 2008
    #5
    Everything checked out fine, the only thing I've done around the time of it starting was I got a harddrive caddy for my old harddrive. But I've plugged that back in and it seems to work fine. I wouldnt worry too much, my new mac has just been shipped today and I'll do a fresh install on this one when I sell it.

    But thanks for responding it might have just been one of those things.
     

Share This Page