Dock icons missing

Discussion in 'OS X Yosemite (10.10)' started by xray328, Jun 5, 2014.

  1. xray328, Jun 5, 2014
    Last edited: Jun 5, 2014

    xray328 macrumors member

    Joined:
    Sep 2, 2010
    #1
    Any solutions for missing Dock icons? I'm missing:

    Launchpad
    Safari
    Notes
    iTunes
    OpenOffice

    The "?" is Photo Booth

    The programs are there, icons are just missing.
     

    Attached Files:

  2. Sky Blue Guest

    Sky Blue

    Joined:
    Jan 8, 2005
  3. hamiltonDSi macrumors 68000

    hamiltonDSi

    Joined:
    Jul 29, 2012
    Location:
    Romania
  4. xray328 thread starter macrumors member

    Joined:
    Sep 2, 2010
  5. RedRaven571 macrumors 65816

    RedRaven571

    Joined:
    Mar 13, 2009
    Location:
    Pennsylvania
    #5
    It's odd, when I tried 10.10 on a 32GB flash drive, many of the dock icons were missing; when I installed on 320GB external FW HDD, all dock icons present and accounted for.

    Plus, Yosemite performs very well (so far) with this set-up.
     
  6. imacken macrumors 65816

    Joined:
    Feb 28, 2010
    #6
    Just restart your Mac
     
  7. daijholt macrumors 65816

    daijholt

    Joined:
    Jun 14, 2013
    Location:
    Wales, UK
    #7
    I get this too. Removing the icons from the dock and re-adding them makes them show up properly. Unfortunately this is the only solution I've found so far.
     
  8. Candlelight macrumors 6502a

    Candlelight

    Joined:
    Oct 12, 2011
    Location:
    New Zealand
    #8
    I had the same thing. launching each missing app only fixed half of them.

    I found a couple of restarts fixed the issue, and I haven't seen it come back since.
     
  9. Plucker macrumors newbie

    Joined:
    Apr 18, 2011
    #9
    Same here

    I had missing dock icons but one or more re-boots fixed that.
     
  10. SnarkyBear, Jul 24, 2014
    Last edited: Jul 24, 2014

    SnarkyBear macrumors member

    SnarkyBear

    Joined:
    Apr 24, 2014
    #10
    Missing lots of icons

    I too am missing several icons on my dock, as well as icons for aliases and many, many folder icons (I will post some pics in a moment). The aliases themselves work fine, just no icon.

    Tried rebooting but did not help.
     

    Attached Files:

  11. umzyi macrumors regular

    umzyi

    Joined:
    Apr 21, 2011
    Location:
    UK
    #11
    Something messed up with services.

    try running this script and report back if it fixes the problem. It fixed mine tho!!!

    I strongly believe that there is bug which needs reporting.

    https://db.tt/Ta0etXin
     
  12. SnarkyBear macrumors member

    SnarkyBear

    Joined:
    Apr 24, 2014
    #12
    Yeah, sure, download this file I got from a form and just run it.

    It may be legit, it may not. But my spider-sense is tingling.
    :eek:
     
  13. w0lf macrumors 65816

    w0lf

    Joined:
    Feb 16, 2013
    Location:
    USA
    #13
    ... 2011 member posts shell script very scary.

    Code:
    /System/Library/Frameworks/CoreServices.framework/Versions/A/Frameworks/LaunchServices.framework/Versions/A/Support/lsregister -kill -r -domain local -domain user;killall Finder
     
  14. SnarkyBear macrumors member

    SnarkyBear

    Joined:
    Apr 24, 2014
    #14
    I don't know if you are being sarcastic or not. I am NOT a code monkey, so I have no way of knowing what this little piece of software will do to my computer. I have learned the hard way to not simply just download a program and blindly run it just because someone says that it will cure my computer ills.
     
  15. umzyi macrumors regular

    umzyi

    Joined:
    Apr 21, 2011
    Location:
    UK
    #15
    Neither am I code monkey!!! if you are so concerned about things happening to your system, then I am afraid to say that you shouldn't run a beta software in the first place.

    All this command does is to refresh the services.

    Thanks for asking help.
     
  16. SnarkyBear, Jul 27, 2014
    Last edited: Jul 27, 2014

    SnarkyBear macrumors member

    SnarkyBear

    Joined:
    Apr 24, 2014
    #16
    Thank you for clarifying. It would have been nice to mention what the code does when posted. Just saying "do this" isn't helpful.

    I apologize for my paranoia. I still am recovering from a bad download recently.

    -----------------

    I tried the program, and it did not help. I have since rebooted the mini 4 or 5 times and have seen no improvement. Any other ideas?
     

Share This Page