Does iPod touch have VPN?

Discussion in 'iPod touch' started by lamerlizer, Sep 14, 2007.

  1. lamerlizer macrumors regular

    lamerlizer

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Location:
    singapore
    #1
    hi guys, i am wondering if the ipod touch has an internet connect app that allows me to use VPN like on mac os x? cause i've been searching around and nobody covered that topic. a little help here would be much appreciated cause i would like to use it in my school :) a picture would be great too! :) thanks in advance
     
  2. rmh macrumors regular

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Location:
    Texas
    #2
    I don't think that it does. I've gone through all the settings and can't find it like I could on the iPhone.
     
  3. lamerlizer thread starter macrumors regular

    lamerlizer

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Location:
    singapore
    #3
    oh god. and i was looking forward to replace my macbook with my ipod touch for convenience sake. now it ruined my plan. jee this suck. alright thanks :)
     
  4. rmh macrumors regular

    Joined:
    Sep 12, 2007
    Location:
    Texas
    #4
    Haha sorry to ruin your plan. Its still a great device though. It'll be even better once its able to be modded.
     
  5. lamerlizer thread starter macrumors regular

    lamerlizer

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Location:
    singapore
  6. sJv macrumors regular

    Joined:
    Jul 11, 2007
    Location:
    Sierra Foothills, CA
    #6
    Interesting. The iPhone supports PPTP and L2TP VPN's. It can be configured in the Settings -> General -> Network -> VPN page. There is also a switch to turn it on and off at the top level Settings page. This does not appear on the Touch?

    -steve
     
  7. lamerlizer thread starter macrumors regular

    lamerlizer

    Joined:
    Jan 8, 2007
    Location:
    singapore
    #7
    well.. as far as i can see, there isn't any vpn settings. i'm so affected, sigh
     
  8. mfresh macrumors newbie

    Joined:
    Sep 26, 2007
    #8
    Touch does have a VPN

    I've done the jailbreak, and now in my Network Settings I have a VPN option.

    I've tested out the PPTP VPN and it seems to work for a bit and then dies, but it's a start....
     
  9. colonelcack macrumors newbie

    Joined:
    Oct 6, 2007
    #9
    there is also vnsea available under installer/network/vnsea if you installed the community apps...but I can't get it to work lol
     
  10. REBELinBLUE macrumors regular

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Location:
    London, UK
    #10
    That isn't anything to do with VPN, that is VNC
     
  11. Rhosfelt macrumors 65816

    Rhosfelt

    Joined:
    Aug 15, 2007
    Location:
    I don't want to be raped :(
    #11
    dude how, i need this so badly please explain!!
     
  12. Rhosfelt macrumors 65816

    Rhosfelt

    Joined:
    Aug 15, 2007
    Location:
    I don't want to be raped :(
    #12
    Okay so I see VPN in settings/gernal/network but I am getting the server doens't exist... gah I am almost positive that the connection is set up correctly what am I doing wrong? :(
     
  13. mfresh macrumors newbie

    Joined:
    Sep 26, 2007
    #13
    Are you sure you are connecting to a PPTP (Microsoft) VPN server? Dude.
     
  14. Cereal KiIIer macrumors newbie

    Joined:
    Oct 12, 2007
    Location:
    Canada
    #14
    I bought the Touch to use in class... No 802.1x and VNP support is an absolute nonsence...
     
  15. Cache macrumors regular

    Joined:
    Sep 12, 2007
    #15
    Does this have anything to do with the 802.1x protocol? If not, would 802.1x even be able to work on the touch?
     
  16. Cereal KiIIer macrumors newbie

    Joined:
    Oct 12, 2007
    Location:
    Canada
    #16
    My university let you use the method of your choice, so I would be glad to have either one, but that might not be the case for everyone.
     
  17. Rhosfelt macrumors 65816

    Rhosfelt

    Joined:
    Aug 15, 2007
    Location:
    I don't want to be raped :(
    #17
    Yeah here is my school's page on setting it up.. i don't know what I am doing wrong.. Any advice please..I bought this thing like the one of the guys above me said to use in class when i don't need my lappy. :(
     

Share This Page