does the 8800 have hdmi input?

Discussion in 'Mac Pro' started by BeyondMountains, Feb 1, 2008.

  1. BeyondMountains macrumors 6502

    Joined:
    Jan 11, 2008
    #1
    If not whats the best way for getting HD input both video and sound? I know if you convert hdmi to dvi, it will take the video but no audio.
     
  2. ErikAndre macrumors 6502a

    ErikAndre

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Location:
    Florida
    #2
    Negative ghost rider.... no HDMI at all (in or out). That's a good question though... never thought of it before.
     
  3. Reach macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 7, 2006
    Location:
    Norway
    #3
    Input? From say a camera to the Mac you mean?

    Firewire..?
     
  4. cineapple macrumors regular

    Joined:
    Nov 7, 2007
    #4
    You will need to go through a third party for that. AJA, and Blackmagic Designs are the main companies for pro video cards.
     
  5. Reach macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 7, 2006
    Location:
    Norway
    #5
    My Canon XHA1 transfers HD to my mac through FireWire. :)

    I guess you may not count HDV as HD or something if you mean I need something else?
     
  6. BeyondMountains thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 11, 2008
    #6
    ill just get a tv card with hd inputs. thanks for the replys. gosh im going crazy waiting for this mac pro.
     
  7. aaronw1986 macrumors 68030

    Joined:
    Oct 31, 2006
    #7
    I don't understand what the hdmi is for. My LCD has HDMI, are you just looking at plugging in a console or something?
     
  8. ErikAndre macrumors 6502a

    ErikAndre

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Location:
    Florida
    #8
    I do the same with my XHA1.... great camera!
     
  9. BeyondMountains thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 11, 2008
    #9
    I'm looking at connecting both tv and xbox 360 in HD.
     
  10. aaronw1986 macrumors 68030

    Joined:
    Oct 31, 2006
    #11
    Why are you asking about HDMI in the computer then? This is dependent on your LCD. My gateway fhd2400 has component and hdmi, so I can hook tv and consoles up to it.
     
  11. JesterJJZ macrumors 68020

    JesterJJZ

    Joined:
    Jul 21, 2004
    #12
    Maybe he wants to capture from his console in HD?
     
  12. Rowlander macrumors member

    Joined:
    Aug 25, 2007
    #13
    Same here! I also have the A1. :D Can´t wait for my Mac Pro to arrive, so I can finally fluently work with HDV.

    That Blackmagic card is interesting. I wonder if you could capture from Blu-Ray players with it. :rolleyes:
     
  13. JesterJJZ macrumors 68020

    JesterJJZ

    Joined:
    Jul 21, 2004
    #14
    Why would you want to do that? :D
     
  14. aaronw1986 macrumors 68030

    Joined:
    Oct 31, 2006
    #15
    Perhaps, but the OP really has not been specific in what they are wanting to do.
     
  15. BeyondMountains thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 11, 2008
    #16
    Yes, this is something I'm looking to do.

    The NEC monitor I'm looking at only has DVI inputs, so thats not an option. THe fhd2400 was what i was originally going to get but decided against it after reading about bleeding. Do you get much of that?
     
  16. golding2 macrumors newbie

    Joined:
    Jan 23, 2008
    #17
    You do know that you can capture uncompressed HD instead of HDV if you use an HDMI capture instead of firewire, right? If you are shooting in a studio setting, get the BlackMagic capture card and log directly onto your MacPro. Not only do you get uncompressed HD, but you also get to capture in a 4:2:2 color space. Mucho mejor! You will need a RAID though to handle the uncompressed stuff ...Just a thought.
     
  17. ErikAndre macrumors 6502a

    ErikAndre

    Joined:
    Nov 14, 2007
    Location:
    Florida
    #18
    I know the Acer monitor on Newegg has an HDMI input. But thats the monitor only.


    The A1 doesn't have HDMI out... perhaps you were just referring to the Blu-Ray players.
     
  18. JesterJJZ macrumors 68020

    JesterJJZ

    Joined:
    Jul 21, 2004
    #19
    Or component out on other HD cameras.
     
  19. BeyondMountains thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jan 11, 2008
    #20
    I was just looking to play games, watch tv, and maybe record some shows,


    all can be done with a tvcard any suggestions on which to get?
     

Share This Page