Does the TomTom app work without network coverage?

Discussion in 'iPhone' started by covertsurfer, Aug 30, 2009.

  1. covertsurfer macrumors 6502a

    Joined:
    Jan 18, 2007
    #1
    I am thinking of getting the app with the dock but how does the GPS work? Does it rely on O2 network reception because if I am travelling across Yorkshire moors I won't have reception.
     
  2. andyhargreaves macrumors regular

    Joined:
    Dec 23, 2007
    #2
    I've just been abroad, with data roaming off, and used the app with no problem at all.

    Andy
     
  3. Ntombi macrumors 68030

    Ntombi

    Joined:
    Jul 1, 2008
    Location:
    Bostonian exiled in SoCal
    #3
    It uses no data. It uses nothing but the GPS chip in the iPhone, and the downloaded app. That's why it's so large (almost all are over 1GB); it has the entire map and all the POIs included.
     
  4. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #4
    No network data.
    Just the app and your GPS chip.
    You dont even need your sim in the phone.
     
  5. LAS22 macrumors regular

    Joined:
    Jun 22, 2008
    Location:
    808
    #5
    i was about to ask this same question.

    and found the answers i was looking for.

    thanks guys. :)
     
  6. ucfgrad93 macrumors P6

    ucfgrad93

    Joined:
    Aug 17, 2007
    Location:
    Colorado

Share This Page