Does Time Machine work with any external hard drive?

Discussion in 'Mac Apps and Mac App Store' started by xi mezmerize ix, May 29, 2010.

  1. xi mezmerize ix macrumors 6502a

    xi mezmerize ix

    Joined:
    May 24, 2010
    Location:
    Maryland, USA
    #1
    Do I have to get the time capsule from apple, or will any external drive suffice? Thanx.
     
  2. UngratefulNinja macrumors 68000

    UngratefulNinja

    Joined:
    May 9, 2009
    Location:
    Pennsylvania
    #2
    Any is fine. I use a Western Digital drive for mine.
     
  3. TEG macrumors 604

    TEG

    Joined:
    Jan 21, 2002
    Location:
    Langley, Washington
  4. Steve-M macrumors regular

    Joined:
    Jun 12, 2009
    #4
    If you buy a external drive that is formatted FAT (for windows), you will have to use the disk utility app to format the drive to Mac OS Extended (Journaled), before you can use it as a time machine backup drive.
     
  5. juliainor macrumors member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    #5
    I use a Western Digital portable external drive with my MBP and a Western Digital My Book World Edition NAS on my home network and Time Machine works flawlessly with both.
     
  6. tjcampbell macrumors 6502a

    tjcampbell

    Joined:
    Aug 14, 2006
    Location:
    Vancouver
    #6
    I've used it on three different drives. I think Time Machine sucks though. It fills up the drive too quickly and if you want to delete the backups it takes ages to empty the trash.
     
  7. ciaran00 macrumors 6502

    Joined:
    Mar 11, 2010
    #7
    Time Machine even works with any drive connected thru your Airport Extreme.

    Time Machine + Carbon Copy + WinClone is a good combo.
     
  8. mchalebk macrumors 6502a

    Joined:
    Feb 4, 2008
    #8
    There's no need to ever delete old files with Time Machine. When the disc gets full, it automatically deletes the old files.
     
  9. Star4Ever macrumors newbie

    Joined:
    Apr 27, 2010
    #9
    I am using an Iomega Firewire drive external to my iMac and it works just fine and is very fast with Timecapsule use.
     

Share This Page