Domestic network - help!

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by guklein, Jan 16, 2009.

  1. guklein macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 8, 2008
    #1
    Hello,

    At my home I have one iMac and one notebook PC. I use a linksys WRT54G to connect them to web.

    I would like to make a domestic network...I would like to transfer files between my 2 computers. How can I do it? What are the steps?

    Probably it is a dumb question...but I am really newbie! :(

    Thank you.
     
  2. Tallest Skil macrumors P6

    Tallest Skil

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #2
    You will need to turn on file sharing on the Mac and PC. On the Mac, System Preferences, Sharing, and then tick the box that says File Sharing.

    Someone else will have to help you do the equivalent on a PC; I don't know how.
     
  3. mamf macrumors newbie

    Joined:
    Jan 16, 2009
    #3
  4. guklein thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 8, 2008
    #4
    Yes, my network is working by WRT54G, but the computers are independent, no link between them!
     
  5. guklein thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 8, 2008
    #5
    Do I just check the 'sharing files' option? Where I setup for allow just my PC share the files?

    Thank you.
     
  6. mamf macrumors newbie

    Joined:
    Jan 16, 2009
    #7
    Don't you have a unique IP addressing in place? DHCP or STATIC? What do you mean by "no link between them"? They've got to be physically connected -Ethernet or Wireless- or its not gonna work...
     
  7. guklein thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Oct 8, 2008
    #8
    Thats wahat I am trying to do...link them wireless to tranfer files!

    I have a router linksys WRTG54.
     
  8. old-wiz macrumors G3

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Location:
    West Suburban Boston Ma
    #9
    We are a bit confused. If you have the two computers talking to the SAME router, they should be able to see each other, and the steps given will work. If they are connected to a different router, then you have a problem.
     

Share This Page