Double Log-in

Discussion in 'OS X Yosemite (10.10)' started by yukari, Jan 6, 2015.

  1. yukari macrumors regular

    Joined:
    Jun 29, 2010
    #1
    I have late 2011 MBP with Yosemite OS. Lately (~2 weeks?), I've noticed that I have to log in twice!

    The first time, the password appears as black dots and the screen appears to be logging in, but then it goes back to log in screen. Then when I type my password, the password appears as WHITE dots and the computer finally logs in.

    Anyone has any idea what is causing this? Also, how do I avoid this double log in process?
     
  2. BasicGreatGuy Contributor

    BasicGreatGuy

    Joined:
    Sep 21, 2012
    Location:
    In the middle of several books.
    #2
    Do you have FileVault enabled? If so, is your password for that the same as your MBP login?
     
  3. yukari thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 29, 2010
    #3
    I'm not sure. But the thing is, it never did that before but all of a sudden it started doing that

    I'll check my FileVault.

    ----------

    I just checked. It is turned on and the password is the same.

    Does that make any difference?
     
  4. BasicGreatGuy Contributor

    BasicGreatGuy

    Joined:
    Sep 21, 2012
    Location:
    In the middle of several books.
    #4
    If it is the same password, you shouldn't have a double login.

    Did you do a Time Machine or CCC restore recently?
     
  5. yukari thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 29, 2010
    #5
    Same password, no restore. Just started having to do the log-in twice for no apparent reason. Very strange.
     
  6. chillenandy321 macrumors regular

    chillenandy321

    Joined:
    Sep 19, 2013
    Location:
    Orlando, Florida
    #6
    Mine also does this 12 MBP. When the battery dies only it makes me double login.
     
  7. BasicGreatGuy Contributor

    BasicGreatGuy

    Joined:
    Sep 21, 2012
    Location:
    In the middle of several books.
    #7
    It is strange. I don't have an answer for why it is doing that all of a sudden.
     
  8. yukari thread starter macrumors regular

    Joined:
    Jun 29, 2010
    #8
    Well, I've clean reinstalled Yosemite and that seem to have gotten rid of the problem.
     

Share This Page