Dreamweaver website not working.

Discussion in 'Web Design and Development' started by SOLLERBOY, Nov 30, 2009.

  1. SOLLERBOY macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 8, 2008
    Location:
    UK
    #1
    Hi, I've been having some trouble with my 1st Dreamweaver site. It's complete and my teacher uploaded it to his webspace and the images won't load. Also when I live view it in Dreamweaver they won't load. They work fine with preview in safari. Can anyone find any issues with the html apart from it being basic????

    HTML:
    <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
    <html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
    <head>
    <meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=UTF-8" />
    <title>Untitled Document</title>
    <style type="text/css">
    <!--
    #apDiv1 {
    	position:absolute;
    	left:251px;
    	top:201px;
    	width:451px;
    	height:298px;
    	z-index:1;
    }
    -->
    </style>
    <script type="text/javascript">
    <!--
    function MM_swapImgRestore() { //v3.0
      var i,x,a=document.MM_sr; for(i=0;a&&i<a.length&&(x=a[i])&&x.oSrc;i++) x.src=x.oSrc;
    }
    function MM_preloadImages() { //v3.0
      var d=document; if(d.images){ if(!d.MM_p) d.MM_p=new Array();
        var i,j=d.MM_p.length,a=MM_preloadImages.arguments; for(i=0; i<a.length; i++)
        if (a[i].indexOf("#")!=0){ d.MM_p[j]=new Image; d.MM_p[j++].src=a[i];}}
    }
    
    function MM_findObj(n, d) { //v4.01
      var p,i,x;  if(!d) d=document; if((p=n.indexOf("?"))>0&&parent.frames.length) {
        d=parent.frames[n.substring(p+1)].document; n=n.substring(0,p);}
      if(!(x=d[n])&&d.all) x=d.all[n]; for (i=0;!x&&i<d.forms.length;i++) x=d.forms[i][n];
      for(i=0;!x&&d.layers&&i<d.layers.length;i++) x=MM_findObj(n,d.layers[i].document);
      if(!x && d.getElementById) x=d.getElementById(n); return x;
    }
    
    function MM_swapImage() { //v3.0
      var i,j=0,x,a=MM_swapImage.arguments; document.MM_sr=new Array; for(i=0;i<(a.length-2);i+=3)
       if ((x=MM_findObj(a[i]))!=null){document.MM_sr[j++]=x; if(!x.oSrc) x.oSrc=x.src; x.src=a[i+2];}
    }
    //-->
    </script>
    </head>
    
    <body onload="MM_preloadImages('banners%3Aimages/splashroll.jpg')">
    <div id="apDiv1">
      <embed src="banners%3Aimages/splashintrovideo.mp4" width="449" height="295"></embed>
    </div>
    <img src="banners%3Aimages/splashbanner.jpg" alt="splashbanner" width="374" height="100" /> 
    <p>
    <p>
    <p>
    <p>
    <p>
    <p>
    <p>
    <p>
    <p>
    <p>
    <p>
    <p>
    <p>                                                                                            <a href="frameset1.html" onmouseout="MM_swapImgRestore()" onmouseover="MM_swapImage('enter','','banners%3Aimages/splashroll.jpg',1)"><img src="banners%3Aimages/entersplash.jpg" alt="enter" name="enter" width="200" height="100" border="0" id="enter" /></a>
    <p>
    <p>
    <p>
    <p>
    <p>
    <p>
    <p>
    <p>
    </body>
    </html>
    
     
  2. starshape macrumors newbie

    Joined:
    Nov 19, 2009
    #2
    Most likely cause is the path to the images. My guess from experience is that either the images haven't been uploaded or uploaded into a different location to the one listed in the code. I don't have any experience with Dreamweaver generated code though so it might be something else.

    Does the folder name have a colon (the %3A in the folder name) in it? I think this may be illegal in a file name.

    Is it possible to see the live site or is it on a local network?

    If you want to learn HTML properly then I suggest using the code view and avoid all that DW generated nonsense that you get when you use design view. It may be more work but it's worth it in the long run.

    Thomas
     
  3. SOLLERBOY thread starter macrumors 6502a

    Joined:
    Aug 8, 2008
    Location:
    UK
    #3
  4. starshape macrumors newbie

    Joined:
    Nov 19, 2009

Share This Page