dual iMac question

Discussion in 'iMac' started by RollTide, Apr 3, 2011.

  1. RollTide macrumors 6502

    RollTide

    Joined:
    Mar 9, 2006
    Location:
    Alabama
    #1
    Sorry if this has been posted, I don't think it has.

    My wife (I love her) suggested that I keep my 1.83 Ghz CD iMac and use it as an external monitor for the new 2011 iMac. This all came up b/c I said I was going to buy one and sell the older iMac. Question is, is this easily done? Is the connection stable? What kind of cable will I need?

    Thanks guys!
     
  2. simsaladimbamba

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    located
    #2
    Not possible, as the older iMac has no video-in.
    Maybe AirDisplay (Mac App Store) or ScreenRecycler can help, but you should have a network.
     
  3. JeepGuy macrumors regular

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Location:
    Barrie
    #3
    You can do it with a program called screen recycler, it does it through the network using jollygood vnc.
     
  4. simsaladimbamba

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    located
    #4
    You mean the one I linked to and you quoted?
     
  5. JeepGuy macrumors regular

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Location:
    Barrie
    #5
    I guess I shouldn't read forums on my iPhone, I miss stuff with the small screen. But yes that's the one.
     
  6. RollTide thread starter macrumors 6502

    RollTide

    Joined:
    Mar 9, 2006
    Location:
    Alabama
    #6
    Would this cause my connection to lag? I don't have snow leopard on the older mac so app store is out. However I would be receiving a new copy with purchase.... kidding kidding interesting programs though I'll have to investigate a little.

    Thanks
     
  7. JeepGuy macrumors regular

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Location:
    Barrie
    #7
    I use it at home, and the only time I notice a lag is if I try to play a game. I'm wired with gigabit, haven't tried it wireless

    Edit I use it to link my 13" MacBook pro with my 24" iMac.
     
  8. RollTide thread starter macrumors 6502

    RollTide

    Joined:
    Mar 9, 2006
    Location:
    Alabama
    #8
    Ya I was actually going to use it for gaming. Have the old mac set up for teamspeak, track ir or whatever and game on big guy. How would that work you think?

    Nice name by the way JeepGuy, I'm rockin a 2000 cherokee classic 4x4 atm
     
  9. JeepGuy macrumors regular

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Location:
    Barrie
    #9
    Not sure how that would work, but the software is cheap, you can download the demo and give it a try.

    Thanks, 2000 TJ, that is painful to fill up these days.
     
  10. RollTide thread starter macrumors 6502

    RollTide

    Joined:
    Mar 9, 2006
    Location:
    Alabama
    #10
    Screen Recycler doesn't work with windows. Back to the drawing board.
     
  11. mikes63737 macrumors 65816

    Joined:
    Jul 26, 2005
    #11
    Easiest way would be to sell the old iMac and buy a (larger) monitor.
     
  12. simsaladimbamba

    Joined:
    Nov 28, 2010
    Location:
    located
    #12
    With "windows" as in application windows or with "windows" as in Microsoft Windows?
     
  13. RollTide thread starter macrumors 6502

    RollTide

    Joined:
    Mar 9, 2006
    Location:
    Alabama
    #13
    Micrapsoft. But I was thinking I could technicually just install the apps on the older iMac or even old macbook and have the same effect pretty much. I dunno I may just sell it and get a monitor, just thought they'd look cool next to each other.

    I just hate minimizing a game to tinker with another app. Thanks for the help.
     

Share This Page