Dual screen mode tips

Discussion in 'iMac' started by sinecurea, May 29, 2008.

  1. sinecurea macrumors regular

    Joined:
    Mar 14, 2006
    Location:
    Northern Ireland
    #1
    Hi Folks,
    I have a 24" iMac and Macbook Pro. I've just bought a 23" cinema display as a second monitor.
    I've only used the MacbookPro with the 23" (for about 10 minutes), since the converter for the iMac hasn't arrived yet. I haven't had that much time to mess about with it on the Macbook Pro.
    I'm starting to learn completely new things here - for example, opening the Displays Prefs opens a new, seperate window on the second screen.

    One thing that I did note was that, when I opened photoshop, it automatically opened on the main screen (on the MBP). How do (or can I) get that to open on the second monitor, rather than the main screen? (Since you can't drag and drop photoshop).

    I bought the 23" for 2 main reasons -
    1) to be able to Edit in Lightroom and Photoshop while viewing the same photo)
    2) to be able to use and view InDesign and photoshop at the same time.

    So, can you give me a heads-up on dual monitors?

    Cheers. :)
     
  2. richard.mac macrumors 603

    richard.mac

    Joined:
    Feb 2, 2007
    Location:
    51.50024, -0.12662
    #2
    its in the display preferences. under Arrangement drag the white bar to the bigger screen.
     
  3. buyusfear macrumors 6502

    Joined:
    Dec 30, 2007
    #3
    Can you post some pics of your set-up?

    I also have a 24' iMac & MBP, and have been jonsing for this exact set-up with the cinema.

    [​IMG]
     
  4. D4F Guest

    D4F

    Joined:
    Sep 18, 2007
    Location:
    Planet Earth
    #4
    So you like guitars huh?? :D

    Funny cause the big picture seems almost identical to the one I got from Samash to work on their commercial a while ago.
     
  5. buyusfear macrumors 6502

    Joined:
    Dec 30, 2007
    #5
    hmmm, I'd like to see that pic 'cause if it is, I never got paid. :eek:
     
  6. D4F Guest

    D4F

    Joined:
    Sep 18, 2007
    Location:
    Planet Earth
    #6
    I'm away from home till next week and don't have source files on me but this one is from that entire batch we received and I'm still pretty sure I have one somewhere that looks like the one you have on your screen.


    [​IMG]
     
  7. sinecurea thread starter macrumors regular

    Joined:
    Mar 14, 2006
    Location:
    Northern Ireland
    #7
    I will once I get the iMac moved in and connected! :)
    Thanks richthomas.
     

Share This Page