Early 2011 -- Help needed! Throttling CPU.

Discussion in 'MacBook Pro' started by Praitel, Jun 18, 2014.

  1. Praitel, Jun 18, 2014
    Last edited: Jun 19, 2014

    Praitel macrumors member

    Joined:
    May 20, 2014
    Location:
    Owensboro, KY
    #1
    MBP 13"
    Processor 2.3 GHz Intel Core i5
    Memory 4GB 1333 MHz DDR3
    Graphics Intel HD Graphics 3000
    Software OSX 10.9.3 (13D65)

    Just replaced the battery and did a SMC Reset, everything was working fine until I did an update with Safari that came out today, now the CPU Load from boot is sitting at 70% at least, averaging around 90%
    Bad graphical lag, normally a restart will fix this, but it is constant now.
    Open for suggestions.


    I am willing to install team viewer for assistance.

    Thank you.
     
  2. simonsi macrumors 601

    simonsi

    Joined:
    Jan 3, 2014
    Location:
    Auckland
    #2
    Find which process is running highest on the CPU activity monitor...
     
  3. Praitel thread starter macrumors member

    Joined:
    May 20, 2014
    Location:
    Owensboro, KY
  4. simonsi macrumors 601

    simonsi

    Joined:
    Jan 3, 2014
    Location:
    Auckland
    #4
    Ok so its not Safari itself, but try disabling any extensions, resetting safari, removing any login items and rebooting from cold (i.e. shutdown then startup)
     
  5. Praitel, Jun 18, 2014
    Last edited: Jun 19, 2014

    Praitel thread starter macrumors member

    Joined:
    May 20, 2014
    Location:
    Owensboro, KY
    #5
    It actually performs like this before login, and in the recovery partition as well.
    Nothing changed hardware wise.

    Has a 120GB Kingston SSD, which I've done health checks on.

    Just realized the fan is running full speed while it is operational.
    Even when there is no heat.
     

Share This Page