Edge logo?

Discussion in 'iPhone' started by carve, Feb 25, 2008.

  1. carve macrumors 6502a

    carve

    Joined:
    Feb 25, 2006
    #1
    Hello, whenever i make a call on the iphone the blue edge logo disappears. Is this normal? thanks!
     
  2. TEG macrumors 604

    TEG

    Joined:
    Jan 21, 2002
    Location:
    Langley, Washington
    #2
    Yes it is normal. GSM 2.5 (which is what EDGE is), is disabled when making a call because the call takes up the entire bandwidth (so there is none for the EDGE to use). If you need access to the internet while on the phone, you must be near a WiFi network.

    TEG
     
  3. l4t13 macrumors regular

    Joined:
    Oct 15, 2006
    #3
    That is correct.
     
  4. carve thread starter macrumors 6502a

    carve

    Joined:
    Feb 25, 2006
    #4
    ok, thanks! I just noticed this today..ive had my iphone since christmas
     
  5. SFStateStudent macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #5
    I've also noticed the "E"...

    in the EDGE logo disappears while loading a page, but it reappears a few seconds later, but the blue box seems to stay put.:confused:
     
  6. TEG macrumors 604

    TEG

    Joined:
    Jan 21, 2002
    Location:
    Langley, Washington
    #6
    I believe the Blue Box with out the "E" is just plain old GPRS (GSM 2.0).

    TEG
     
  7. SFStateStudent macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #7
    Thanks TEG...

    I've just noticed that the past few days. :cool:
     

Share This Page