emac not booting (sticks on apple logo)

Discussion in 'PowerPC Macs' started by Sc0rian, Mar 18, 2008.

  1. Sc0rian macrumors newbie

    Joined:
    Mar 18, 2008
    #1
    ok a g3/4 emac pc, boot it up, it makes the mac noise.. screen turns on.. you see the apple logo, then nothing, just doesnt load or anything, it just dies.. i cant seem to hear any hard drive noise, but its impossible to know for sure, nut unless i take it all to bits..
     
  2. Macmaniac macrumors 68040

    Macmaniac

    #2
    Can you get it to Open firmware? Its Apple option and o and f, if it freezes there then most likely the logic board has had it. Do you have the hardware test cd? Try booting off it and see what happens.
     
  3. TEG macrumors 604

    TEG

    Joined:
    Jan 21, 2002
    Location:
    Langley, Washington
    #3
    The eMac is G4 only. You need to find an OS Disc or the Software Restore/Install disc, reboot holding down 'C' then run Disc Utility to see if there are any problems with the drive. If the HD didn't work, you would see a folder with a question mark.

    TEG
     
  4. Sc0rian thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Mar 18, 2008
    #4
    cheers for the helpful replies.

    it wont open firmware, it just locks up. I also tried pushing C, nothing, it just "locks" up. i believe the logic board has gone too.

    thanks.. time for a new mac anyway, this one is yonks old (it aint mine, its a clients)
     
  5. IgnatiusTheKing macrumors 68040

    IgnatiusTheKing

    Joined:
    Nov 17, 2007
    Location:
    das Fort
    #5
    Try starting up in Safe Mode by holding the Shift key during startup.
     

Share This Page