EPSON SX515W not working over wireless

Discussion in 'Mac Accessories' started by thedon1, Aug 12, 2010.

  1. thedon1 macrumors 6502

    Joined:
    Jun 26, 2010
    #1
    I have an epson SX515W which i got with my new mac yesterday.

    I set it up as a wireless printer and when i try to print it says printer is offline.

    Any help on this issue?
     
  2. Jenko macrumors regular

    Joined:
    Jun 17, 2009
    #2
    i have a HP wireless photosmart printer and i have the same issue i can not print wirelessly. did you have any success yet?
     
  3. thedon1 thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 26, 2010
    #3
    I got it working.

    If you go to system settings, then printers, on the left there should be an icon with your printer name.

    Underneath that section there's a plus and a minus. The Plus will add a printer. Give it a few seconds and it will load your printer and say tcp or something like that.

    Select that one then remove the old printer. Mines started working when i did that.
     
  4. skorpien macrumors 68020

    Joined:
    Jan 14, 2008
    #4
    Glad to hear you got it working.

    If I could provide some clarification for those reading in the future, you should always re-add the printer if you're using a different protocol to connect to it. When you installed it initially, it was set up as a USB printer. Connecting to it through your network requires a new installation of the printer as the Mac was still looking for a USB connected printer when you tried to print.
     
  5. Cartman2012 macrumors newbie

    Joined:
    Oct 10, 2012
    #5
    This one simple task fixed the problem for me - and I was about to go through reams of network setup docs! :)

    Many thanks!
     

Share This Page