"Erase all Content and Settings" not working

Discussion in 'iPhone Tips, Help and Troubleshooting' started by nevergettinout, Oct 11, 2011.

  1. nevergettinout macrumors newbie

    Joined:
    Oct 11, 2011
    #1
    Hello,

    I am wanting to sell my iPhone but before I do so, I would like to wipe it clean of all my information. I tried restoring it in iTunes but I kept getting an error 3004 or else it said it could not connect to the server (or something along the lines of that).

    So I figured if that will not work, I will "erase all content and settings" I have attempted this twice now: the first time was for 3hrs, the second time was for 12hrs. When I press the button I just get a loading wheel sign, no logo, no loading bar. After it taking so long I rebooted my phone and all the same content was still there.

    How do I fix this?!

    iphone details:
    3GS 8GB
    version 4.3.5
    modem firmware 05.16.02
    jailbroken with redsn0w for mac

    Your help would be greatly appreciated,
    Thank you!
     
  2. JunkyDog macrumors 6502

    Joined:
    Sep 17, 2011
  3. rw3 macrumors 6502a

    rw3

    Joined:
    May 13, 2008
    Location:
    DFW, TX
    #3
    Being Jailbroken is causing that feature to not work. You will need to DFU Restore in order to wipe the phone....
     
  4. nevergettinout thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 11, 2011
    #4
    How do I DFU Restore? Like actually just go into DFU mode and click restore in iTunes?
     
  5. Crystal-RX macrumors 68030

    Crystal-RX

    Joined:
    Dec 22, 2008
    Location:
    Seattle, WA USA
    #5
    yes, that is correct. This will allow your iphone to restore to the most update firmware Apples is signing now.
     
  6. nevergettinout thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Oct 11, 2011
    #6
    I did it and I still am unable to restore. The message that pops up reads:
    "The iPhone "iPhone" cannot be restored at this time because the iPhone software update server could not be contacted or is temporarily unavailable."
    Is there anything I could possibly try out?

    ----------

    How do I access my host files, and what is the content supposed to look like?
     

Share This Page