Error -36 , on my external HD.

Discussion in 'Mac Accessories' started by rwdebes, Aug 18, 2007.

  1. rwdebes macrumors 6502

    Joined:
    Jun 28, 2007
    #1
    Anyone can help me with that ???
    i bought a WD My Book 500GB external HD and everytime i try to backup some files to it , i receive the error message (error CODE -36) says i cant read or write the files.. but this happen with every file i try to copy...

    thanks..
     
  2. Porco macrumors 68020

    Porco

    Joined:
    Mar 28, 2005
    #2
    Try verifying / repairing it in Disk Utility. Also, is it USB 2.0 or Firewire you're using? Try the other one if you have both (not sure what model you have).
     
  3. rwdebes thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 28, 2007
    #3
    i have the USB 2.0 only... ( called Essential Edition)

    i already used the Disk Utility i still get the same error code -36 msg...
     
  4. DHagan4755 macrumors 6502a

    DHagan4755

    Joined:
    Jul 18, 2002
    Location:
    Massachusetts
    #4
    Check this out...
    http://docs.info.apple.com/article.html?artnum=9805

    Is the drive formatted in FAT32 or HFS+? Generally there are problems copying files that have certain types of illegal characters to volumes formatted in FAT32. I can't remember what the characters are off-hand.
     
  5. rwdebes thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 28, 2007
    #5
    its FAT32 , should i format to HFS+ ??

    thanks for the link but that link talk about system errors msgs, this erro come from the HD not the system.. thanks btw.
     
  6. xUKHCx Administrator emeritus

    xUKHCx

    Joined:
    Jan 15, 2006
    Location:
    The Kop
    #6
    Depends what you want to do with the drive

    If you want to share files with windows then you'll need to leave it as FAT32 but there is a 4Gb file size limit.

    If you want to just use it with macs reformat it to HFS+
     
  7. rwdebes thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 28, 2007
    #7
    im just using with my imac c2d, so i think ill do that...
    this might solve the problem ??

    one things is funny.. i have a Lacie Brick 300gb , and its formated fat32 aswell and i dont have this problem at all.. the same files i tryied to copy to my WD , and got the error i succeed with my Lacie drive..
     
  8. xUKHCx Administrator emeritus

    xUKHCx

    Joined:
    Jan 15, 2006
    Location:
    The Kop
    #8
    Think so, if you are just using with your mac it is best to have it as HFS+ anyway
     
  9. rwdebes thread starter macrumors 6502

    Joined:
    Jun 28, 2007
    #9
    do you have any idea, why i just have this problem with one of the HD's ?
     

Share This Page