Error with Mac Calculator - any one else have the same result?

Discussion in 'macOS' started by kdum8, Nov 17, 2010.

  1. kdum8 macrumors 6502a

    kdum8

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Location:
    Tokyo, Japan
    #1
    Using the calculator in OS X, enter "-2/3", (minus two divided by three).

    What do you get?

    My calculator reports that answer as 0.666. (Positive NOT negative which is the correct answer). Is anyone else having the same problem? The calculator is giving out wrong answers!

    I have calculator version 4.2 running on 10.5.8.
     
  2. firestarter macrumors 603

    firestarter

    Joined:
    Dec 31, 2002
    Location:
    Green and pleasant land
    #2
    Works fine on 4.5.3 running on 10.6.6

    Time to stop running old software!
     
  3. kdum8 thread starter macrumors 6502a

    kdum8

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Location:
    Tokyo, Japan
    #3
    are you running version calc 4.2?
     
  4. firestarter macrumors 603

    firestarter

    Joined:
    Dec 31, 2002
    Location:
    Green and pleasant land
    #4
    No, I said I was running 4.5.3!
     
  5. kdum8 thread starter macrumors 6502a

    kdum8

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Location:
    Tokyo, Japan
    #5
    so you did, sorry!
     
  6. GGJstudios macrumors Westmere

    GGJstudios

    Joined:
    May 16, 2008
    #6
    Works fine for me with the same versions:
    ScreenCap 2.PNG
     
  7. blackburn macrumors 6502a

    blackburn

    Joined:
    Feb 16, 2010
    Location:
    Where Judas lost it's boots.
    #7
    Weird, mine also gives an proper result -0.6(6) But I had calculator crash a few times before with binary conversions:confused:
     
  8. SkyBell macrumors 604

    SkyBell

    Joined:
    Sep 7, 2006
    Location:
    Texas, unfortunately.
    #8
    Works OK for me in 10.4
     

    Attached Files:

  9. kdum8 thread starter macrumors 6502a

    kdum8

    Joined:
    Sep 8, 2006
    Location:
    Tokyo, Japan
    #9
    Thanks for all the replies. So indeed it would seem that it is just me who is having the problem. Weird.

    Even stranger is that my calculator paper tape displays the correct answer (-0.66), it is just the calculator screen that is wrong... oh well. I'll just have to remember it until I upgrade..
     

    Attached Files:

Share This Page