Ethernet dead - late 2008 MBP

Discussion in 'MacBook Pro' started by monty77, Jul 11, 2009.

  1. monty77 macrumors 6502a

    Joined:
    Mar 4, 2005
    Location:
    UK, South Coast
    #1
    Hi all,

    Must be pretty much the 1st time I've ever tried to use wired ethernet on my MBP and it looks like it's dead :(

    System prefs in OSX and Windows XP (bootcamp) say the cable in unplugged. When I put the same cable into my Thinkpad it works straight away, will try another cable later today but it does look pretty dead on the MBP.

    I did some googling and found a few people with the same problem, is this a common issue? Returning it to Apple the only solution?

    Am very thankful I'm still within the year as I didn't go for Applecare but I'd be fuming if I had to fork out for this outside the year as it's likely been dead since day one.

    Thanks!
    Monty
     
  2. MacDawg macrumors P6

    MacDawg

    Joined:
    Mar 20, 2004
    Location:
    "Between the Hedges"
    #2
    Actually, you can still purchase and activate Apple Care up to 1 year after the date of purchase

    But, yes, if you feel the ethernet is defective, you should take it back and have it evaluated

    Woof, Woof - Dawg [​IMG]
     
  3. bluespaceoddity macrumors regular

    Joined:
    Jun 14, 2009
    #3
    How do you connect to the Internet? PPPoE? Password required?

    You may be able to get the cable to work by changing the settings in System Preferences > Ethernet > Advanced > Ethernet tab. Does manually changing the configuration settings for speed etc there to match your situation bring any improvement?
     

Share This Page