Ethernet not working on my Air

Discussion in 'MacBook Air' started by wunderbaren, Aug 28, 2008.

  1. wunderbaren macrumors member

    Joined:
    Mar 25, 2006
    Location:
    Stockholm, Sweden
    #1
    I can't get ethernet to work on my new MacBook Air. I bought the USB Ethernet Adapter for MacBook Air, and it's plugged in, but still the ethernet wire doesn't seem to get any contact.

    I can see the USB adapter in setting for network, so it seems to to be connecter with my Air.

    THe other thing is that my friend bought himself a Laptop PC, and he used the SAME ethernet wire, and it worked right away.
     
  2. SFStateStudent macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #2
    My MBA ethernet adapter has been working without incident. Do you find that there's too much play in your adapter? Does it wiggle around? I had another USB 2.0 plug that seemed to have too much play and it didn't work until I replaced the USB 2.0 cable for the device. :(
     
  3. kamaldeep macrumors newbie

    Joined:
    Aug 28, 2008
  4. wunderbaren thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 25, 2006
    Location:
    Stockholm, Sweden
    #4
    MacBook Air 1,6 GHz Intel Core 2 Duo
    2 GB 667 MHz

    Leopard 10.5.4.

    The adapter is showing as "Apple USB Ethernet Adapter" if you go to "system information", but if you go to network preferences, the "dot" is red, and is telling me that the adapter isn't plugged in?
     
  5. SFStateStudent macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #5
    That's why you may want to check your USB 2.0 port to ensure it's not the MBA USB port. Connect another USB device into your MBA USB port. Try using another ethernet cable as well.
     
  6. wunderbaren thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 25, 2006
    Location:
    Stockholm, Sweden
    #6
    It's working with a Mighty Mouse.
     
  7. SFStateStudent macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #7
    After you try another ethernet cable, you may need to return your Ethernet Adapter...:(
     
  8. wunderbaren thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 25, 2006
    Location:
    Stockholm, Sweden
    #8
    I tried with another, doesn't work :( :(

    Will return it, thanks anyway!
     
  9. SFStateStudent macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #9
    Sorry to hear that, do you still have wireless?
     
  10. wunderbaren thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 25, 2006
    Location:
    Stockholm, Sweden
    #10
    No, my company doesn't belive in the wireless life :mad:
     
  11. SFStateStudent macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #11
    Sorry to hear that. I just double-checked my Ethernet Adapter and it's up and running. I ran the Ethernet cable at the same time as my WiFi and checked Network Preferences and they both showed up with the green dot. I disconnected WiFi and Ethernet Connection still had the green dot and connected WiFi and disconnected the Ethernet Connection and still had a green dot for WiFi. Keep us posted on the replacement Ethernet Adapter...:(
     
  12. wunderbaren thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 25, 2006
    Location:
    Stockholm, Sweden
    #12
    I will go and change the adapter in about tvwo hours, and check when i come back, i keep you posted! :D
     
  13. SFStateStudent macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #13
    Sounds good. Good luck with the exchange. Oh, don't forget to bring your MBA...:p
     
  14. wunderbaren thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 25, 2006
    Location:
    Stockholm, Sweden
    #14
    When i brought the Adapter to the store they tested it in another AIr, and it worked perfect :(

    So they didn't allow me to change it, so when i got home, i erased the computer and made a fresh install, and then it worked again, but id doesnt work now :(
    I'm going back to the store with the Air again today..
     
  15. SFStateStudent macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #15
    Sorry to hear that. Did you bring your MBA with you today?
     
  16. wunderbaren thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 25, 2006
    Location:
    Stockholm, Sweden
    #16
    I will go ot store in about 3 hours and check with them. My mouse, my superdrive, everything works exept this thing!!
     
  17. SFStateStudent macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #17
    My USB 2.0 port seems to work sometimes with one device, so I removed the USB cord from the device and replaced it and now it works fine. There just seems to be a certain amount of "wiggle" with my USB port, so I might get that checked tomorrow. Good luck tomorrow, keep us advised...:cool:
     
  18. wunderbaren thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 25, 2006
    Location:
    Stockholm, Sweden
    #18
    This is so strange! It's working again. I plugged it in like 30 minutes ago, and NOW it's start to work...??
     
  19. SFStateStudent macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #19
    But how long will it continue to work? I would still take it in when it happens again...
     
  20. wunderbaren thread starter macrumors member

    Joined:
    Mar 25, 2006
    Location:
    Stockholm, Sweden
    #20
    Everything is working now! :) I made a complete fresh install, and suddenly the modem is working. Thanks for all help!
     
  21. SFStateStudent macrumors 604

    SFStateStudent

    Joined:
    Aug 28, 2007
    Location:
    San Francisco California, USA
    #21
    Good to hear everything is Good to go! :cool:
     

Share This Page