Ethernet not working

Discussion in 'Mac Basics and Help' started by don't do it, Dec 8, 2008.

  1. don't do it macrumors regular

    Joined:
    Apr 18, 2008
    Location:
    somewhere on the Earth
    #1
    We have an old mac. it is a 10.3 and the internet does not work. we do not know if it is the port on the computer or the computer software screwed up.
    is there anything that can test the port so we don't have to reinstall the software?

    thanks
     
  2. Tallest Skil macrumors P6

    Tallest Skil

    Joined:
    Aug 13, 2006
    Location:
    1 Geostationary Tower Plaza
    #2
    Open Apple System Profiler and see if Ethernet shows up.
     
  3. don't do it thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 18, 2008
    Location:
    somewhere on the Earth
    #3
    I tried that and it did not show up. but it didnt on my other computers either
     
  4. hughvane macrumors 6502

    hughvane

    Joined:
    Aug 25, 2008
    Location:
    Banks Peninsula, New Zealand
    #4
    Check SysProf > Network > Locations. Automatic should show your ethernet configuration. If no ethernet hardware detected, then there is a problem on the motherboard.

    Try also SysPrefs > Network > Built-in Ethernet to see if there's an IP Address, Subnet Mask, Router etc. If not, you need to configure your computer with an ethernet router. It goes something like 192.168.1.1.x but you need to check that configuration with your ISP.
     
  5. don't do it thread starter macrumors regular

    Joined:
    Apr 18, 2008
    Location:
    somewhere on the Earth
    #5
    ok thats all there so from what i'm hearing it sounds like a software issue? im still not completely savvy with computers.
     

Share This Page