eventhough i restored with a stitched custom firmware. still asking for valid sim

Discussion in 'Jailbreaks and iOS Hacks' started by kenreaves, Apr 9, 2012.

  1. kenreaves macrumors member

    kenreaves

    Joined:
    Mar 27, 2012
    #1
    i've just successfully restored my iphone 4 with SHSH Blob Stitched custom 5.0.1 ipsw... its still asking for valid sim....why is it so ?
     
  2. matbook101 macrumors 6502

    matbook101

    Joined:
    Feb 8, 2010
    Location:
    In the secret land of Cupertino.
    #2
    It's because people like you who don't know what they're doing shouldn't jailbreak.
     
  3. kenreaves thread starter macrumors member

    kenreaves

    Joined:
    Mar 27, 2012
    #3
    just help me dude. m stuck in middle... should i re jailbreak it ?
    all i want to unlock it.. with out jail breaking.... is it possible ?
     
  4. labman macrumors 604

    labman

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Location:
    Mich near Detroit
    #4
    because you need a valid carrier sim you are jailbreaking not unlocking. ;)
     
  5. kenreaves thread starter macrumors member

    kenreaves

    Joined:
    Mar 27, 2012
    #5
    and what if i don't have a " Valid Carrier SIM " C'z i bought it from my local market in jailbroken condition....

    what should i do now ?
     
  6. labman macrumors 604

    labman

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Location:
    Mich near Detroit
    #6
    get one of Ebay ;)
     
  7. kenreaves thread starter macrumors member

    kenreaves

    Joined:
    Mar 27, 2012
    #7
    would jailbreaking my phone help me unlocking it without Valid SIM card ?
    m saying this C'z m in PAKISTAN :p i just put my sim. found it working. i bought it :p
    but couple of days a go CYDIA crashed and my phone stuck at boot logo.
    so i tried Redsnow > Just boot ... didn't work
    so it pulled my SHSH Blob file, stitch with custom 5.0.1 ipsw and Restored it via iTunes...
    now after restoring its asking for valid SIM... :(

    m quite surprised of " what is the use of stitching my blob file when its still asking for a valid sim " ?
     
  8. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #8
    What baseband is your i4 on?
    What carrier is it locked to? You're going to need to activate it to get to the homescreen.
     
  9. kenreaves thread starter macrumors member

    kenreaves

    Joined:
    Mar 27, 2012
    #9
    before restoring it was iphone 4 , 5.0.1, and 1.59.00

    i restored it with stitched custom 5.0.1 ipsw...hopinh it won't ask for valid sim as i have already stitched Blob file in custom ipsw :(
     
  10. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #10
    The stitched blob has nothing to do with activating the phone with a sim.
    You will still need a sim to activate it and open cydia to install ultrasnow to unlock.
    You can buy a sim on eBay for $1-2
    It can be empty or inactive as long as its from the carrier the iPhone is locked to.
     
  11. kenreaves thread starter macrumors member

    kenreaves

    Joined:
    Mar 27, 2012
    #11
    OMG :(
    is there any alternate method to activate it with out using valid carrier SIM ?
     
  12. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #12
    I don't think you can hactivate on 5.0.1 without a sim.
     
  13. kenreaves, Apr 9, 2012
    Last edited: Apr 9, 2012

    kenreaves thread starter macrumors member

    kenreaves

    Joined:
    Mar 27, 2012
    #13
    so which firmware can be hacktivate then ?
    4.xx ??

    should i try that ?

    when i Query about my SHSH ... it says

    4.2.1, 4.3, 4.3.3, 5.0.1


    so should i try 4.2.1 ipsw ? cab it be hacktivate ??
     
  14. Darkmx2000 macrumors newbie

    Joined:
    Mar 30, 2012
    #14
    What the hell is the point of your dumb ass response when the guy is having an issue with his phone and asking for help? It's people like you who if you can't help with the problem then **** and don't post anything. *smh* damn trolls.
     
  15. kenreaves thread starter macrumors member

    kenreaves

    Joined:
    Mar 27, 2012
    #15
    Appreciated Dude :)
    thanks for the Support :) :p
     
  16. Darkmx2000 macrumors newbie

    Joined:
    Mar 30, 2012
    #16
    Your going to need to do the restore first then use Redsnow to jailbreak it this will also allow the phone to activate which you will then need to go into Cydia to download the tweak for the unlock. Then you should be fine using your sim card.
     
  17. kenreaves thread starter macrumors member

    kenreaves

    Joined:
    Mar 27, 2012
    #17
    how great you are :) LOVE you unless m not tagged as a gay :D
    (sholly for a stupid joke,i was quite excited as it was my first time dealing with iDevice )

    well, i've restored my phone and now going to JB with Redsn0w :)

    but my question remain unanswered that
    what is the use of SHSH blob backup file when its still asking for sim ,
    what does it do exactly when we stitch it with a custom firmware ?
     
  18. labman macrumors 604

    labman

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Location:
    Mich near Detroit
    #18
    this is wrong! As Applejuiced asked what BB are on the only bb that works on a I4 is 1.59 which was released with 4.0 and 4.0.1 there after is must be preserved. Also BB can not be downgraded on a I4 your only other option might be a gevey sim http://www.applenberry.com/store/gevey-sim/gevey-ultra

    Darkmx2000 please be careful what you tell people knowledge is golden!
     
  19. kenreaves thread starter macrumors member

    kenreaves

    Joined:
    Mar 27, 2012
    #19

    i just JB my phone with Redsn0w ( without selecting Stock firmware )
    but still its asking for a SIM...
    on youtube i saw another guy , he simply JB and got his home sceen and then he installed ultra snow in order to unlock.....

    by the way, during the JB process , i do remember the last step is " Activating " what does it mean ?
     
  20. labman macrumors 604

    labman

    Joined:
    Jun 9, 2009
    Location:
    Mich near Detroit
    #21
    hopefully somebody else will have the patience to help you! gl mate! one more tip learn about jailbreaking and unlocking they are not the same. ;)
     
  21. Applejuiced macrumors Westmere

    Applejuiced

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Location:
    At the iPhone hacks section.
    #22

    Shsh blobs are only to be able to restore your phone to older firmware that apple no longer signs. Without blobs you will only be able to restore to the latest firmware that's out. They have nothing to do with activating the phone.

    Ps.
    Newbies should not try giving advice when they're not sure what they're talking about.
    Thanks.
     
  22. TriJetHero macrumors 601

    TriJetHero

    Joined:
    Oct 13, 2010
    Location:
    World
    #23

    Redsn0w can activate the phone while JB-ing.

    @OP there actually 3 different issues
    1) you can only RESTORE to 5+ firmware if apple is still "signing" that firmware, apple is currently only signing the 5.1 firmware. With your shsh/apticket stitched to your ipsw you can still use the older 5.01 firmware to restore.
    2) most phones are simlocked to a certain carrier, to get the phone working and to the homescreen or ACTIVATED you need to have a sim from the original carrier. You can use redsn0w to activated the phone while jailbreaking the phone, select the "activate" option when asked by redsn0w, you can now access the phone on the homescreen
    3 when the phone is simlocked you can only make calls if the sim of the original carrier is in, you need to UNLOCK the phone. if your baseband or radio portion (look under Settings/general/info modemfirmware version ) is 1.59.0
    In that case install ultrasn0w in cydia, and reboot, it should work.
    If your BB is different than 1.59.00 but BELOW 4.11.08 you will have to purchase a Gevey sim interposer to get it to work.

    so first ACTIVATE your phone with redsn0w
     

Share This Page