Everything keeps crashing when I open it. Please help

Discussion in 'Windows, Linux & Others on the Mac' started by Orange Furball, Nov 23, 2013.

  1. Orange Furball macrumors 65816

    Orange Furball

    Joined:
    May 18, 2012
    Location:
    Scranton, PA, USA
    #1
    This issue started last night. I would open a program and it would work for ~5 minutes then all the sudden it would crash. Oovoo, Skype, Chrome, even the control panel crash shortly after startup. Some lock the system entirely. The only thing that fixes it is a restart.

    Does anyone have any idea what might be causing this? I don't want to have to reinstall and lose everything
     
  2. Quackers macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Location:
    Manchester, UK
    #2
    Does the same thing happen if you create a new user and try opening programs then?
    Maybe try repairing permissions or clearing caches?
     
  3. Orange Furball thread starter macrumors 65816

    Orange Furball

    Joined:
    May 18, 2012
    Location:
    Scranton, PA, USA
    #3
    The whole thing went before. Wouldn't even start anymore. It would fail before the log in screen would come up. I have to restore I guess
     
  4. Quackers macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Location:
    Manchester, UK
    #4
    Oh dear. Have you checked your hard drive's SMART status?
     
  5. Orange Furball thread starter macrumors 65816

    Orange Furball

    Joined:
    May 18, 2012
    Location:
    Scranton, PA, USA
    #5
    Nope, I can't even access the drive now. I just had to order a new SSD :rolleyes:
     
  6. Quackers macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Location:
    Manchester, UK
  7. Orange Furball thread starter macrumors 65816

    Orange Furball

    Joined:
    May 18, 2012
    Location:
    Scranton, PA, USA
    #7
    Yes very haha. I bought it refurbished almost 2 years ago, plus it was only 64GB so I got a bit of an upgrade at 120gb. I hope I can find a windows disk now though
     
  8. Quackers macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Location:
    Manchester, UK
  9. Orange Furball thread starter macrumors 65816

    Orange Furball

    Joined:
    May 18, 2012
    Location:
    Scranton, PA, USA
    #9
    Not at all! Thanks for the help though!
     
  10. Orange Furball thread starter macrumors 65816

    Orange Furball

    Joined:
    May 18, 2012
    Location:
    Scranton, PA, USA
    #10
    Isn't this funny. The SSD wasn't broken. The SATA cable was

    So I wiped the drive for nothing and bought a new one for nothing!
     
  11. Quackers macrumors 6502a

    Joined:
    Sep 18, 2013
    Location:
    Manchester, UK
    #11
    Not the first time I've heard that, to be honest.
     
  12. Orange Furball thread starter macrumors 65816

    Orange Furball

    Joined:
    May 18, 2012
    Location:
    Scranton, PA, USA
    #12
    Now I can sell it to recoup some of the cost haha
     

Share This Page