External display not detected

Discussion in 'iMac' started by LindseyDarragh, Aug 6, 2010.

  1. LindseyDarragh macrumors newbie

    Joined:
    Aug 12, 2009
    #1
    Forgive me if this has been covered but I could not find any problems similar to this reported with a fixable solution.

    I have a 27" imac and have been using an apple led cinema display with it. I have had no problems with the display until today. Yesterday I installed windows 7 via bootcamp and had some trouble with the second display being detected but after downloading all of the bootcamp updates it worked fine. Today I restart my computer back into OSX and the display does not work. I tried resetting the PRam or whatever but that didnt do anything. When I go to system preferences>display there is no longer an option to detect display and there are no longer options to change the screen resolution. I spoke with an apple tech who has me installing an update but I dont think she really knew what was going on and I doubt this will work.

    When I reboot back into the windows partition the display works during start up and I see the windows logo. So I dont think its a hardware issue (also the display still works fine with my macbook pro). But as soon as startup finishes I get a black screen. Under the control panel windows still recognizes that there is a 2nd display attached and you can still drag items over to the other screen, I just cant see anything. All black.

    Any help would be greatly appreciated.

    Thanks
     
  2. bolen macrumors 6502

    bolen

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Location:
    Sweden
    #2
    Have you tried disconnecting the monitor and reconnecting it again while you're inside OS X (or Windows for that matter)?
     
  3. LindseyDarragh thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 12, 2009
  4. bolen macrumors 6502

    bolen

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Location:
    Sweden
    #4
    Do you have the possibility to try with another display?
     
  5. LindseyDarragh thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 12, 2009
    #5
    I dont. This is the only display i have that has the right connections for an imac. I dont think there is any problem with the display though since it works with my macbook.
     
  6. bolen macrumors 6502

    bolen

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Location:
    Sweden
    #6
    Ok, seems like a software issue then. Did you try to reset the SMC as well?
     
  7. LindseyDarragh thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 12, 2009
  8. bolen macrumors 6502

    bolen

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Location:
    Sweden
    #8
  9. LindseyDarragh thread starter macrumors newbie

    Joined:
    Aug 12, 2009
    #9
    well Ill admit I am very surprised but the update seems to have done the trick for the mac side anyway. The rep just didnt seem very confident about her suggestion so I was a little worried but I guess I have to give her credit. About to reboot now and try windows.

    windows is good to go as well.
     

Share This Page