External Hard Drive Issue

Discussion in 'MacBook Pro' started by Blujelly, Jan 12, 2014.

  1. Blujelly macrumors 65816

    Blujelly

    Joined:
    Sep 2, 2012
    Location:
    South East England
    #1
    I have been using my GDrive Slim 500gb USB3.0 external hard drive for about 6 months.

    Came on today to quickly do a backup and the HD isn't showing. Now i have turned it off to show if a HD is connected for it to appear on the background. But when i open finder its not even picking it up there, when i try to back up it says 'You must connect the disk first'.

    All appears to be ok, I can hear/see the light on the HD so i know there is power going to it. And i can't see it in Disk Utility.

    Any advise?

    Thanks
     
  2. niteflyr macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Location:
    Southern Cal
    #2
    Try re-starting computer with the ext. drive attached and see if it picks it up.
     
  3. Blujelly thread starter macrumors 65816

    Blujelly

    Joined:
    Sep 2, 2012
    Location:
    South East England
  4. sjinsjca macrumors 68000

    sjinsjca

    Joined:
    Oct 30, 2008
    #4
    What does Disk Utility see?

    The drive may be hosed. It happens. Hope you have a backup.
     
  5. niteflyr macrumors 6502a

    Joined:
    Nov 29, 2011
    Location:
    Southern Cal
    #5
    If you have access to another computer, see if it reads in another machine.
     
  6. Blujelly thread starter macrumors 65816

    Blujelly

    Joined:
    Sep 2, 2012
    Location:
    South East England

Share This Page