External Hard Drive Mounting Issues

Discussion in 'macOS' started by FreedomFighter, Nov 25, 2007.

  1. FreedomFighter macrumors member

    Joined:
    Jul 5, 2007
    #1
    Sorry Guys if there is thread on this already but i am at a loss.

    I have recently purchased a 24" iMac 2.4 and have upgraded to Leopard. I was wanting to use the miracle of time machine (or so I thought) so I plugged in my Western Digital 500GB External Hard Drive, using a Firewire 400 connection and Nothing.

    Not one thing happened, the icon will not appeared on the desktop and i cannot gain access to it :confused: I go into the system profiler and see a message in red letters something along the lines of, "Cannot connect Fire wire devices," so to my questions.

    1. Has this issue in System profiler got anything to do with the External Hard Drive (I assume it does)

    2. Is there setting I need to change?

    3. Has anyone experienced these same problems???

    4. Is there a way to fix it??

    Any help appreciated.

    thanks, Freedom
     
  2. CanadaRAM macrumors G5

    CanadaRAM

    Joined:
    Oct 11, 2004
    Location:
    On the Left Coast - Victoria BC Canada
    #2
    Has the WD external drive ever worked on a Mac?
    Do you know if the cable is good?
    Is it formatted HFS+?
     
  3. FreedomFighter thread starter macrumors member

    Joined:
    Jul 5, 2007
    #3
    First of all yes it has worked on all my macs, Macbook, Imac G5, both running 10.4.10.

    Second, Yes the cable is fine and in working order, I currently have the external hard drive connected to the macbook and works fine!!

    Third, No it is Mac OS X Extended (Journaled)

    thanks, freedom
     
  4. memo06dic macrumors newbie

    Joined:
    Jul 26, 2005
    #4
    I'm having the same problem with my firewire card reader and my firewire audio mixer after installing leopard, Have you find a solution?
     
  5. Blogger macrumors 6502

    Joined:
    Jul 18, 2002
    Location:
    Local
    #5

Share This Page